25 mart. 2024 | 22:07

Sondajul care arată cine ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei. El să fie următorul edil al Bucureştiului?

Politică
Sondajul care arată cine ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei. El să fie următorul edil al Bucureştiului?
Ar câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 42% din voturi

Emoțiile privind alegerile locale sunt tot mai mari, atât pentru candidați, dar și pentru românii care speră la o schimbare în bine. Recent, a fost realizat un sondaj privind șansele celor care concurează pentru alegerile pentru Primăria Capitalei, iar rezultatele sunt impresionante. Cine ar putea fi următorul edil în București.

Cine este preferatul pentru Primăria Capitalei

Un sondaj de opinie comandat de Avangarde și difuzat de Digi24 indică faptul că, în cazul în care alegerile pentru Primăria Capitalei ar avea loc duminica viitoare, Cristian Popescu Piedone ar obține 42% din voturi, urmând Nicușor Dan cu 30% din voturi și Cătălin Cîrstoiu cu 16%.

Sondajul indică faptul că celebrul Cristian Popescu Piedone (PUSL) ar câștiga alegerile pentru Primăria Municipiului București săptămâna viitoare, având votul a 42% dintre bucureșteni.

Este un rezultat care nu surprinde, având în vedere că primarul are mulți admiratori, mai aleas în mediul online, unde este foarte viral. Clasamentul pentru Primăria Capitalei, conform sondajului Avangarde, arată astfel:

  • Cristian Popescu Piedone – 44% intenție de vot (dintre cei care au indicat un răspuns)
  • Nicușor Dan – 27%
  • Catalin Cîrstoiu – 16%
  • Mihai Enache (AUR) – 10%

Cum arată sondajul fără Piedone la alegerile pentru Primăria Capitalei

În cazul în care Cristian Popescu Piedone nu ar candida, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 41% din voturi, urmat de Cătălin Cîrstoiu cu 29% și Mihai Enache (AUR) cu 27%, conform sondajului Avangarde.

Întrebarea a fost adresată exclusiv votanților Cristian Popescu Piedone, care este în prezent primarul Sectorului 5. Acesta are mulți fani, având în vedere că are și o relație apropiată cu cei din sectorul pe care îl conduce, printre care petrece foarte mult timp.

În plus, oamenii din București au fost întrebați despre satisfacția pe care au experimentat-o cu Nicușor Dan în timpul mandatului său de primar. Activitatea actuală a primarului a fost evaluată ca fiind „mai degrabă negativă” de 41 la sută, în timp ce 25 la sută au considerat-o „mai degrabă pozitivă”, semn că nu a reușit să se facă atât de plăcut.

În cine au bucureștenii încredere

Cristian Popescu Piedone se clasează în fruntea topului de încredere, cu 58% din respondenți exprimându-și o părere pozitivă despre el, în timp ce 38% au avut o opinie negativă.

Robert Negoiță și Nicușor Dan urmează, cu 36%, respectiv 35% din voturi pozitive, însă aceste cifre sunt contrabalansate de un procent semnificativ de opinii negative, de 53% și, respectiv, 61%.

Gabriela Firea, Daniel Băluță și Cătălin Cîrtsoiu au înregistrat, de asemenea, rezultate mixte, cu procente semnificative de respingere din partea respondenților.

În ceea ce privește problemele majore cu care se confruntă Bucureștiul, aglomerația în trafic și situația precară a sistemului de sănătate, reprezentată în special de starea spitalelor, au fost identificate ca fiind cele mai presante, ambele cu un procent de 18.

Infrastructura rutieră și educația au fost menționate și ele ca fiind probleme semnificative, cu 13%, respectiv 11%. Problemele legate de parcările insuficiente, curățenia, politica, spațiile verzi și consumul de droguri completează lista, fiecare cu procente diferite, dar semnificative.

Este important de menționat că sondajul a fost realizat într-o perioadă scurtă, între 20 și 24 martie, și a implicat un eșantion de 1.000 de persoane. Eroarea maximă de eșantionare, la un nivel de încredere de 95%, a fost estimată la +/- 2,9%.

Aceste cifre oferă o perspectivă utilă asupra opiniei publice în momentul respectiv și pot fi folosite ca instrument pentru a înțelege mai bine nevoile și preferințele locuitorilor din București.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Decizia luată de Guvern. Când se plătesc pensiile de Paște
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro