Soluțiile simple pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Nu vei mai avea griji după
În perioadele de vară suntem deranjați de un sunet familiar și persistent de bâzâit. Viespile sunt cele care fac genul acesta de sunete și asta poate fi și deranjant, dar și periculos. Este nevoie doar de o singură înțepătură pentru a dezvolta un respect sănătos pentru viespi. Așadar, păstrarea spațiilor exterioare fără a avea în jur cuiburile de viespi devine o necesitate. Citiți mai departe pentru sfaturi despre cum să scăpați de viespi și de cuiburile făcute de acestea.
Cuiburile de viespi, o mare problemă vara
În fiecare an, viespile preiau spații în aer liber din aproape toată țara, făcându-le dificil sau imposibil de folosit de către oameni. Din fericire, nu trebuie să te hotărăști să trăiești cu viespi înțepătoare toată vara. Există soluții rapide de a scăpa de cuiburile de viespi.
Viespile și verii lor au înțepături urâte care pot fi deosebit de periculoase pentru oricine este alergic la ele. Chiar dacă nu ești alergic la viespi, pot fi un pericol pentru oricine se apropie prea mult de cuibul lor. Vor veni, adesea în număr mare, și vor înțepa imediat orice persoană sau animal de companie care se află în apropiere.
În timp ce unele specii de viespi sunt foarte agresive, altele sunt mai docile. Deoarece ajută la menținerea populațiilor dăunătorilor scăzute, oamenii pot coexista de obicei cu albinele. Asta atâta timp cât se află într-un loc îndepărtat, unde oamenii și animalele de companie nu le vor deranja.
Ce atrag cuiburile de viespi în curtea noastră
Dacă aveți viespi în curte, probabil vă întrebați de ce au ales să vă deranjeze. În timp ce viespile migrează practic prin fiecare curte din când în când, următoarele lucruri le atrag și le ademenesc să rămână:
1. Adăpost
În toamnă, viespii masculi mor după ce au fecundat regina coloniei. Regina viespilor se adăpostește apoi în locuri sigure, calde și protejate, unde supraviețuiesc iernii.
Viespile pot sta în curtea ta pentru că și-au găsit un refugiu sigur acolo. Lucruri precum pereții izolați, crăpăturile adăpostesc viespii de potențialii prădători și de elementele dure.
2. Surse alimentare
După ce au hibernat toată iarna, regina și lucrătoarele ei ies pentru a se pregăti pentru lunile de vară. Și după o iarnă lungă, le este foame și caută surse de hrană. Dacă găsesc ceva de mâncare în curtea sau grădina ta, vor rămâne.
Unele viespi vor pluti deasupra solului pentru a prăda larve și alte insecte. Una dintre cele mai bune modalități de a preveni o infestare cu viespi este să scăpați mai întâi de alte specii de dăunători, cum ar fi păianjenii.
3. Resturi de alimente
Viespile își vânează o parte din mâncare. Dar le place și o masă gratuită atunci când o pot găsi. Ei mănâncă alimente pe bază de proteine și vor curăța resturile, cum ar fi cele de carne. Le poți descuraja acoperind mâncarea gătită.
4. Zahăr
Când vine toamna, viespile încep să caute surse de zahăr pentru a trece iarna. Viespile vor căuta fructe căzute din copaci, cutii de sifon, suc de fructe și orice altceva care este o sursă bună de zaharoză.
5. Flori
Viespile sunt atrase de plantele cu flori. Se bucură de nectarul florilor și de parfum și pot prelua rapid grădina. Dacă purtați parfum puternic, ei pot fi, de asemenea, atrași de acel parfum.
Cum să scapi de cuiburile de viespi din curtea și casa ta
Avem câteva sfaturi eficiente pentru a vă ajuta să scăpați de viespi atât în interior, cât și în exterior. Aceste sfaturi și trucuri se aplică tuturor viespilor. Dacă aveți viespi în curte, aceste sfaturi vă pot ajuta să scăpați de ele:
1. Atârnă capcane pentru viespi
Capcanele pentru viespi sunt una dintre cele mai comune, și mai eficiente, modalități de a scăpa de viespi din curtea ta. Capcanele au un lichid care atrage viespile.
Când viespile se târăsc în capcană, se blochează și se îneacă. Capcanele pentru viespi sunt eficiente. Dar acumulează viespi moarte și pot fi inestetice la vedere. Înlocuiți-le des și asigurați-vă că le agățați departe de zonele de locuit în aer liber.
2. Pulverizați cuiburi de viespi
Dacă vedeți un cuib de viespi activ în jurul casei sau al curții, pulverizați-l cu spray pentru cuib de viespi cumpărat din magazin. Pentru cele mai bune rezultate, purtați îmbrăcăminte de protecție și pulverizați cuibul seara târziu.
Atunci viespile sunt latente și lucrătoarele și matca sunt toate prezente. Cumpărați un spray pentru viespe cu o duză care vă permite să pulverizați de la distanță. Pulverizați din nou cuibul în mod repetat în decurs de câteva zile, dacă este necesar.
3. Folosiți apă și săpun
Dacă doriți o alternativă la insecticidele cumpărate din magazin, abordați cuiburile mici de viespi cu apă și săpun. Amestecă două linguri de săpun de vase într-o sticlă cu apă și pulverizează-l pe cuiburi. Amestecul va înfunda porii de respirație ai viespilor și le va ucide instantaneu.
4. Creați capcane de casă
Construiți o capcană de viespi tăind partea superioară a unei sticle de plastic mare. Adăugați sifon sau suc de fructe, cu câteva picături de lichid pentru vase. Întoarceți și puneți la loc partea de sus și agățați capcana în curte.
5. Ucide viespile emergente
Spray-urile pentru distrugerea viespilor cumpărate din magazin pot fi eficiente pentru eliminarea viespilor individuale. Pulverizați peste viespi așa cum le vedeți. Apoi asigurați-vă că urmați toate instrucțiunile de pe etichetă de pe insecticidul pe care îl cumpărați.
6. Tratați viitoarele zone de cuibărit
Pe lângă pulverizarea cuiburilor existente, puteți trata viitoarele zone de cuibărit. Achiziționați insecticide lichide reziduale de la magazin. Pulverizați-le în zonele în care credeți că viespile ar fi cuibărite. Aceste zone ar putea piscina, terasa, setul de joacă și gardul din lemn. Acest lucru descurajează construirea unui cuib în viitor.
7. Apelați la un profesionist
A scăpa de coloniile mari de viespi în aer liber poate fi imposibil de rezolvat. Pentru rezultate rapide și profesionale, contactați specialiștii în domeniu.
Cum să scapi de viespi din casă
Viespile în interior pot fi o problemă majoră. Iată câteva sfaturi pentru a scăpa de ele:
1. Verificați fiecare punct de intrare
Dacă vă lăsați ușile și ferestrele deschise fără plasă viespile pot pătrunde probabil în casă. Dar o pot face și printr-un mic gol undeva. Dacă ați observat viespi în interior, examinează-ți streașina, mortarul dintre cărămizi, grinzile și suporturile din garaj și zonele din jurul orificiilor de ventilație ale casei.
Viespile tind să-și construiască cuiburile în aceste zone. Pot exploata cu ușurință chiar și o crăpătură mică pentru a intra în casă. Odată ce le găsiți punctele de acces, sigilați orice fisuri sau goluri cu silicon.
2. Încearcă remedii eficiente acasă
Dacă sunteți în căutarea unui mod natural de a scăpa de viespi, există o mulțime de remedii casnice din care să alegeți. O modalitate excelentă de a scăpa de viespi este cu oțet. Pentru a crea un repelent de viespi de casă, amestecați două căni de oțet de mere, două căni de zahăr și o ceașcă de apă. Amestecați bine amestecul și puneți-l lângă cuib, unde va atrage și ucide viespile.
3. Pulverizați spray peste cuiburile de viespi
Ce ucide viespile instantaneu? Spray pentru viespi. Totuși, recomandăm prudență atunci când utilizați spray pentru viespi în interior. Insecticidul conține substanțe chimice care pot fi foarte periculoase pentru copii, animale de companie și oameni.
Dacă cuibul se află într-o zonă rar folosită a casei, pulverizarea acestuia poate fi o opțiune decentă. Dacă nu, este mai bine să apelați un profesionist în gestionarea dăunătorilor.
4. Apelați la un profesionist
Confruntarea cu o problemă de viespi din interior poate fi periculoasă și consumatoare de timp. Dacă problema este extinsă, contactați un profesionist în gestionarea dăunătorilor pentru a vă ajuta.
Cum să scapi de cuiburile de viespi definitiv
A scăpa de cuiburile de viespi pare o muncă simplă, dar poate fi complexă, deoarece viespile agravate vor roi și vor înțepa. Pulverizați întotdeauna soluții insecticide peste cuibul de viespi cumpărat din magazin cu cel puțin 24 de ore înainte. Dacă tot vedeți activitate de viespi, pulverizați din nou cuibul. Odată ce cuibul pare liniștit, urmați aceste sfaturi:
- Apropiați-vă de cuib în orele de seară, după ce sunteți sigur că toate viespile din el sunt moarte,
- Folosiți un sac de gunoi pentru a acoperi cuibul,
- Trageți ușor cuibul din copac sau de pe peretele de care este atașat și sigilați punga,
- Aruncați sacul de gunoi și cuibul într-un coș de gunoi în aer liber cu un capac etanș,
- Dacă cuibul se află într-o zonă greu accesibilă, nu încercați să-l îndepărtați singur.