Soluțiile Lidiei Fecioru pentru a scăpa de orice frică. Vei proceda și tu așa?

de: Bișinicu Andreea
03 04. 2022

Lidia Fecioru, unul dintre cei mai cunoscuți și reputați bioenergoterapeuți din România, a făcut o serie de dezvăluiri incredibile în cadrul cele mai recente ediții Adevăruri Ascunse, de la Antena 3. Specialista explică, în detaliu, modalitățile prin care ne putem depăși fricile. Ce trebuie să facem, mai exact.

Cum se manifestă frica

Frica este un sentiment extrem de puternic, ce nu ține cont de vârstă, etnie, sex, personalitate sau alte caracteristici ale omului.

De la o ușoară temere la o adevărată fobie, Lidia Fecioru explică ce se întâmplă în organismul uman, atunci când simțim fiorii fricii. Potrivit bioenergoterapeutei, frica se poate manifesta prin mai multe simptome, ce diferă de la un caz la altul.

„Frica este un sentiment normal. Aşa se vede un om cu sentimente. Atunci când avem o astfel de criză, să ne dăm puţin timp. Oamenii în momentele de frică se lasă duşi de ea. De fapt, este o emoţie care ne poate da multe probleme.

De pildă, sunt oameni care fac infarct pe loc. Chiar şi noi, cei tineri, într-o criză de frică putem face un mic infarct.

Ştim că organismul are o formă de protecţie a lui şi atunci când avem această frică suprarenalele noastre reacţionează şi secretă multă adrenalină. Când ne este frică, avem multă putere.

Frica are are mai multe feluri de a se manifesta. Gol în stomac, ne transpiră palmele, parcă încremenim. Vezi, auzi, dar nu poţi să urli, parcă ai înţepenit.

Ne poate creşte tensiunea, chiar dacă nu suntem hipertensivi. Organismul când este curpins de frică, la nivel mental se întâmplă totul. Creierul nostru dă nişte implusuri electrice.”, a explicat Lidia Fecioru, la Antena 3.

Modalități prin care putem scăpa de frică

Cel mai important lucru este să conștientizăm că avem o mică problemă, apoi să facem tot posibilul pentru a o rezolva. Lidia Fecioru susține că foarte mulți oameni au căpătat frica de moarte, din cauza pandemiei de coronavirus, printre alte temeri mai mult sau mai puțin grave.

Specialistul descrie o modalitate prin care oamenii își pot învinge fricile, prin puterea minții. De asemenea, este indicat să nu se izoleze și să se angajeze în diverse activități care le aduc bucurie, precum un hobby, shopping, întâlniri cu prietenii și oamenii dragi, plimbări, etc.

„Să o controlăm şi să ne dăm timp. Când începe să ne bată inima şi nu ştim încotro să o luăm, trebuie să stăm câteva minute să vedem cum reacţionăm pe mai departe.

Foarte multă lume a rămas cu frica de moarte, după acestă pandemie. Nu îmbolnăvirea este problema, ci moartea. Frica nu a plecat niciodată

Poţi trăi cu frica, dar ea va fi însoţită de depresie. E bine să ne plimbăm şi să ne facem un cadou. Să bem o cafea în oraş. Să ieşim cu prietenii, cu alte cuvinte să schimbăm mediu. Să încercăm să nu ne izolăm. Izolarea va creşte frica şi depresia.

Oamenii au avut tendinţa să se izoleze şi din cauza asta şi-a făcut loc şi depresia. Trebuie să învăţăm să trăim şi cu boala. Nu trebuie să fugim de ea. Să învăţăm să înfruntăm frica.

Dacă o evităm, ea va deveni şi mai puternică. Să nu stea oamenii în forma de frică. Cu cât stăm în această frică, ea va creşte. Trebuie să o înfruntăm.”, a completat Lidia Fecioru la emisiunea „Adevăruri Ascunse”.