Soluția perfectă pentru uscarea hainelor în interiorul casei. Ce trebuie să faci când e frig afară, e atât de simplu
Toate gospodinele știu cât de dificilă devine uscarea rufelor pe timp de iarnă. Norocoșii care locuiesc la curte sau au casă cu pod își pot usca hainele, așternuturile și alte rufe fără griji, cu ușurință. Pe de altă parte, românii care sunt stabiliți la bloc nu au foarte mult loc să se desfășoare în apartament. Trucul genial care te ajută să usuci rufele, atunci când temperaturile de afară sunt mult prea mici.
Cum usuci hainele în casă, în mijlocul iernii
Un lucru este cert, articolele vestimentare, așternuturile și diferite alte materiale textile se usucă mult mai greu pe timp de iarnă, atunci când temperaturile minime sunt negative.
Iar atunci când ai umplut uscătorul din balcon, nu vrei să agăți hainele prin baie sau camere, deoarece mirosul neplăcut și umiditatea nu vor întârzia să apară.
Potrivit unui studiu realizat de Mackintosh School of Architecture, uscarea rufelor în interiorul locuinței poate duce la apariția unor probleme de sănătate legate de calitatea aerului.
Explicația este destul de simplă, deoarece umiditatea crescută favorizează apariția bacteriilor și a diferiților microbi care-i afectează, în mod principal, pe cei care suferă de risc de astm, rinită și alte alergii.
În acest caz, cea mai bună soluție este să achiziționezi un dezumidificator, care să te ajute la păstrarea calității aerului. Tot ce trebuie să faci este să-l poziționezi în camera unde ai pus rufele la uscat, iar efectele se vor simți în doar câteva ore.
Trucuri geniale pentru a usca hainele în casă
Aparatul va ajuta la uscarea hainelor și a rufelor fără să te preocupi de eventualele mirosuri neplăcute sau de faptul că s-ar putea deteriora țesăturile.
Atunci când stai la apartament și nu ai o curte unde să te poți desfășura în voie, românii apelează la tot felul de trucuri pentru a usca hainele iarna cât mai eficient.
În primul rând trebuie să storci bine rufele și să le scuturi, când le scoți din mașina de spălat, pentru a extrage surplusul de apă și umezeală. De asemenea, hainele scuturate nu mai necesită călcare. Nu uita că nu toate materialele pot suporta o centrifugare suplimentară.
Nu uita să agăți imediat rufele și să nu le lași umede în coșul de rufe, deoarece acestea pot dezvolta mucegai și vor mirosi urât. E recomandat să nu întinzi rufele în camera unde stai cel mai mult, pentru a evita aceste lucruri.