Soluţia naturală cu care să speli pe jos pentru a ţine la distanţă ţânţarii şi furnicile. Ai nevoie de apă şi de o plantă pe care o ai mereu în casă

de: Corina Oprea
07 05. 2024

A venit deja sezonul cald și, odată cu el, și-au făcut apariția și musafirii nepoftiți. Nu te teme, însă, pentru că există soluții utile, ce vor ține la distanță furnicile și țânțarii. Pentru unul dintre cele mai eficiente trucuri ai nevoie de apă şi de o plantă comună.

Cum scapi de țânțari și furnici

Vrei să-ți păstrezi casa curată, mereu cu o aromă proaspătă, dar și să ții departe dăunătorii? Avem rețeta perfectă, care te va ajuta să ai o locuință curată și parfumată în mod natural, al cărei efect durează până la trei zile.

Odată cu venirea primăverii și a temperaturilor ridicate, locuința poate deveni un refugiu pentru mirosurile neplăcute și țânțarii care pot fi o pacoste totală pentru întreaga familie. Acest lucru se datorează umidității după schimbarea anotimpului de la iarnă la primăvară, care, combinată cu lipsa de aerisire din cauza climatului rece și a mizeriei, poate genera mirosuri neplăcute și cu aceasta atragerea dăunătorilor și a țânțarilor.

Dacă vezi că oricare dintre aceste aspecte se potrivește cu casa ta, nu-ți face griji, pentru că există soluții eficiente care te vor scăpa de această probelem. În plus, ai nevoie doar de produse pe care le ai acasă.

Pentru a te elibera de acele mirosuri neplăcute și de dăunători, poți folosi două produse naturale, cum ar fi rozmarinul și oțetul , care, combinate cu detergentul tău favorit, vor deveni cel mai bun agent de curățare, dar și repelent pentru țânțari.

Dacă te întrebi cum funcționează, ei bine, detergentul îți va face treaba obișnuită, aceea de a curăța suprafețele. Între timp, rozmarinul, care ține departe insectele datorită proprietăților sale antimicrobiene, se va asigura că întreaga locuință va avea o aromă specială și va fi ferită de musafirii nepoftiți.

Cum prepari cel mai bun tratament pentru dăunători

La rândul său, oțetul ajută și la combaterea mirosurilor neplăcute, deoarece este un dezinfectant natural care va menține spațiile din locuință în stare excelentă, ținând, în același timp, departe insectele nedorite.

Tot ce trebuie să faceți pentru acest amestec-minune este să alegeți unul dintre produsele de curățat pardoseli parfumate preferate, după care să adăugați 2 crenguțe de rozmarin în soluția de curățare a podelei.

După ce ale amestecați foarte bine, trebuie să adăugați o cană de oțet alb, să închideți cu capacul bine și să agitați tot conținutul. Puteți adăuga și un spray în sticla de curățare, pentru o aromă puternică, după care să pulverizați și curățați podelele, suprafețele și zonele predispuse la mirosuri și la atragerea dăunătorilor.

Procesul poate fi repetat la fiecare 3 zile, pentru că nu dăunează cu nimic suprafețelor. Atenție, totuși, la animale și copii, pentru că este indicat să nu intre în contact direct cu acestea.