Ecaterina Andronescu își pune România în cap: cu ce „înlocuiește” săpunul din școli
Multe școli din România se confruntă cu lipsa materialelor necesare, cum ar fi: cretă, burete, hârtie, săpun și lista este destul de lungă. În aceste condițiile Ecaterina Andronescu, Ministrul Educației, a interzis strângerea banilor pentru fondul clasei, dar are o idee.
De exemplu, pentru lipsa săpunului din școli, în plină epidemie de gripă, Ministrul educației a găsit soluția. Profesorii sau părinții trebuie să îi învețe pe elevi să folosească șervețelele umede, în loc de săun.
„Măsura știți care este? Să plece (copiii – n.r.) cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească. E bună și masca, dar în general copiii nu cred că au așa o mare bucurie să o păstreze. Dar șervețelul este un element extrem de la îndemână și pe care trebuie să învețe să îl folosească“, a declarat Ecaterina Andronescu.
În timp ce, Raed Arafat, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă recomandă părinților să-și vaccineze copii, pentru că vaccinul a salvat sute de mii de vieţi. El a mai adăugat că se vaccinează în fiecare an contra gripei și că, nici nu se pune problema să nu o facă.
În plus, Ecaterina Andronescu este de părere că în acestă privință, a sănătății copilului, părinții ar trebui fie educați mai întâi. În acest sens, Andronescu aspiră ca în viitor să avem în România o școală pentru părinți sau un capitol în lege dedicat părinților, prin intermediul cărora părintele să știe cum să își educe copilul.
„Primul triaj îl face părintele acasă. Îl vede și nu îl lasă în colectivitate pentru că propriului lui copil îi este ceva mai rău. Ar trebui să fie și o școală a părinților, toate lucrurile se învață. De multă vreme m-am gândit la acest lucru și poate că într-o zi vom și reuși să facem o școală pentru părinți. Și poate și în lege să avem un capitol special dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză și poate ne inspirăm”, a mai declarat Ministrul Educației.