Soluția care îți curăță vasele foarte murdare. Ce se pune, de fapt, în detergentul de vase

de: Năstase Mirabela
29 09. 2021

Ce soluție îți curăță vasele foarte murdare și ce se pune, de fapt, în detergentul de vase. Se știe că curățarea bucătăriei poate să devină o reală corvoadă pentru multe persoane.

Soluția care îți curăță vasele foarte murdare

Deși pe piață există foarte multe produse de curățat bucătăria și vasele foarte murdare, și toate promit curățenie în doar câteva minute, ei bine acestea conțin o mulțime de substanțe chimice care sunt iritante. Și dacă mai și suferi de anumite alergii, atunci știi cât de dificil este să găsești una blândă cu nevoile tale.

Prin urmare, vasele foarte murdare au nevoie de un aliat de nădejde, iar asta pentru că detergnetul de vase obișnuit nu face față de unul singur. Se face deci o soluție din sodă de rufe și detergent de vase, se spală vasele, după care se clătesc cu apă din abundență. Dar atenție însă! Ca să folosești acest amestec este recomandat să porți mănuși din cauciuc, ca să nu ai iritații la nivelul mâinilor.

Dar în bucătărie te mai poți lovi și de pete de ulei, de murdăria de pe aragaz sau chiar de rugina de pe ochiurile de aragaz. Pentru toate acestea există însă remedii naturale și mai prietenoase cu pielea.

Spre exemplu, oțetul nu se folosește doar pentru a pune murături, deși este sezonul lor, ci are șu proprietăți de îndepărtarea a grăsimii. Așadar, pune pe o cârpă uscată oțet nediluat și șterge petele de ulei de pe dulapuri sau de pe unde se mai pun ele. Clătește apoi cârpa cu apă caldă, stoarce-o bine și șterge iar dulapurile de bucătărie până se îndepărtează definitiv oțetul. După aceste operațiuni, șterge-le cu șervețele de hârtie.

Soluții eficiente pentru curățenia în bucătărie

Apoi, nu există curățenie în bucătărie fără a freca aragazul, care se murdărește cel mai des. Dacă vrei să eviți detergenții toxici, aragazul se poate curăța și cu o soluție de bicarbonat de sodiu și apă. Se formează o pastă din aceste două ingrediente, care se lasă apoi să acționeze pe aragaz câteva ore, după care se șterge cu o cârpă și se clătește cu apă amestecată cu oțet.

Dacă te confrunți și cu rugina de pe ochiurile de la aragaz, trebuie să știi că o poți înlătura foarte bine dacă ștergi ochiurile cu o cârpă înmuiată în ulei vegetal. După numai câteva secunde, rugina va dispărea definitiv.

De asemenea, suprafețele lăcuite din bucătărie pe care au mai rămas pete se pot curăța cu amestec de lămâie, ulei și sare. Astfel, pata o să dispară, iar suprafața își va căpăta strălucirea de altădată.