22 oct. 2023 | 08:38

Soldații ruși din Ucraina consumă droguri! Ce au dezvăluit: ‘Nu mi-a păsat de nimic, plictiseala e mai gravă’

Politică Externă
Soldații ruși din Ucraina consumă droguri! Ce au dezvăluit: ‘Nu mi-a păsat de nimic, plictiseala e mai gravă’

Soldații ruși își omoară plictiseala cu droguri. În ultimul timp, consumul unor astfel de substanțe este unul din ce în ce mai ridicat. Datele arată că, unul din zece soldați ruși aflați în Ucraina consumă droguri, în timp ce rețelele de trafic de droguri se întind până pe linia frontului. Cum ajung drogurile pe front?

”E ca în Las Vegas aici”

Plictiseala i-a determinat pe mai mulți soldați ruși să consume droguri. Printre cele mai consumate stupefiante de către invadatorii din prima linie a frontului se numără mefedrona, amfetaminele și alfa-PVP, cunoscută drept ”sare”. Odată consumate, aceste substanțe pot provoca paranoia și chiar halucinații.

”E ca în Las Vegas aici”, a spus un soldat rus pentru Insider.

Citește și: Revolta soldaților ruși în sudul Ucrainei, refuză să mai lupte. Cum îi pedepsește armata lui Putin pe „rebeli”

Soldații consumă droguri din plictiseală

Un alt soldat a mărturisit că ajunge să consume droguri din plictiseală. De asemenea, acesta susține că tovarășii săi se droghează în tranșee, dar că „nimănui nu îi pasă”

„Principalul este să nu deranjezi pe nimeni. Doar să nu părăsești postul”, a spus el. Același soldat a adăugat că majoritatea se droghează „din plictiseală”.

”Războiul este atunci când aștepți constant ceva, uneori te rogi ca totul să se termine”, a spus el. ”Când fumam sare în post, nu mi-a mai păsat de probleme. Plictiseala e mult mai gravă”.

Citește și: FOTO Cum arată noile uniforme „în șapte culori” ale armatei ruse. Soldații le vor purta în războiul din Ucraina

Cum ajung drogurile pe front?

Aceași publicație a scos la iveală și modul în care ajung drogurile pe front. Potrvit soldaților, acestea sunt fie vândute de localnici sau fie comandate prin aplicația Telegram.

Din cauza riscurilor de livrare în zona de război, prețul acestora este unul ridicat. Astfel, pentru trei seringi dintr-o substanță ilegală, aceștia ar trebui să scoată din buzunar aproximativ 15.000 de ruble (150 de dolari).

Consumul de droguri în rândul soldaților de pe front a devenit o problemă pentru mai multe țări. Un raport realizat de Royal United Service Institute a scos la iveală faptul că soldații ruși par adesea să fie „sub influența amfetaminelor sau a altor substanțe narcotice” pe câmpul de luptă.

„Nu este nimic nou, trimiterea trupelor sub influența drogurilor este de fapt destul de comună în istoria militară”, a spus Ryan un general-maior în retragere din armata australiană.

Citește și: Soldații ruși sunt disperați. Ultima ofensivă a lui Putin a devenit o „capcană a morții”

Parteneri
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Redactia.ro
O recunoști? A fost cea mai bine vândută artistă din epoca interbelică. A depășit-o chiar și pe Maria Tănase
Click.ro
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri care loveau un bărbat cu bâte
Digi24
Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
EVZ.ro
Cum a fost surprins Ronald Gavril, iubitul Anamariei Prodan, la întoarcerea în România, de către parteneră. Luptătorul va participa la gala sportivă organizată de impresară
Spynews
A murit un mare CAMPION mondial al României. Era o legendă în lumea întreagă
Capital.ro
Sirop din flori de soc, rețetă pentru iarnă. Așa te poți bucura de băutura copilăriei și în sezonul rece
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
Mediaflux
Jurații de la Chefi la cuțite, detalii din culisele emisiunii, înainte de Marea Finală. Cum a fost competiția pentru Richard Abou Zaki sau Alexandru Sautner
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
Cântăreața din România care a ajuns să cântărească doar 36 KG! Imagini incredibile cu artista piele și os
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro