02 mart. 2022 | 12:58

Un soldat rus capturat rupe tăcerea despre atrocitățile la care sunt supuși pe front. Ce ordin le-a dat Putin ofițerilor: „Am fost trimiși la moarte”

Politică
Un soldat rus capturat rupe tăcerea despre atrocitățile la care sunt supuși pe front. Ce ordin le-a dat Putin ofițerilor: „Am fost trimiși la moarte
Soldat rus, în timp ce vorbește cu mama la telefon

Apar informații tulburătoare despre asprele tratamente pe care soldații ruși le suportă chiar din partea superiorilor săi. Din păcate, aceștia sunt folosiți drept carne de tun și abandonați pe câmpul de luptă atunci când agonizează. Este greu de găsit o explicație pentru care Putin a decis să-și trateze cu dispreț și cruzime soldații care ar fi trebuit să-i îndeplinească obiectivele, însă mărturiile similare ale mai multor militari ruși capturați de ucraineni confirmă această strategie de război îngrozitoare.

„Își omoară singuri răniții”

După șapte zile de război sângeros, soldații ruși sunt capturați de militarii ucraineni sau, mai mult, ajung să se predea singuri, rând pe rând, epuizați din cauza condițiilor grele de luptă. În cursul zilelor anterioare, mai multe materiale video au fost publicate de autoritățile ucrainene în care soldații capturați își povestesc drama trăită pe front, încă din momentul în care au fost păcăliți de ofițeri cu privire la obiectivul operațiunilor militare pe care le exercită.

Mulți dintre ei au declarat că nu au primit nicio informație legată de țintă, locul desfășurării. Aceștia nu au mai primit mâncare și combustibil încă din prima zi de război, iar frigul pe care îl suportă completează lista factorilor care îi vulnerabilizează în fața atacurilor armatei ucrainene.

Unul dintre prizonierii aramatei din Ucraina a povestit că ofițerii își omoară soldații răniți, în timp ce nicio rudă nu este anunțată de moartea acestora. Serviciul de Securitate al Ucrainei a raportat situația din Rusia, afirmând că acest prizonier a fost mai norocos decât colegii săi, tocmai pentru că a fost capturat, transmite publicația Unian.

„Am fost trimiși la moarte. Își omoară singuri răniții! A trecut o săptămână și nimeni nu a fost inmormântat”, a declarat soldatul.

Cum  îi răsplătește Ucraina pe soldații ruși care se predau

Potrivit autorităților din Ucraina, tânărul imploră să nu fie obligat să spună toate informațiile despre război, riscând ca rudele sale să suporte consecințele trădării țării.

„Invadatorul plânge și îi cere mamei să ia legătura cu Uniunea Mamelor Rusiei, speră într-un schimb. Soldatul se teme și de soarta rudelor sale, așa că cere să nu spună tot adevărul despre războiul din Ucraina, pentru a nu cădea sub represiunea serviciilor speciale ruse”, a declarat SUB (Serviciul de Securitate al Ucrainei).

În cursul zilei de luni, Ministerul Apărării al Ucrainei a anunțat că țara este dispusă să le ofere soldaților ruși bani și o promisiune de amnistie dacă își depun armele și se predau. Instituția a anunțat că până atunci, 5.300 de soldați ruși au fost uciși sau capturați, majoritatea fiind tineri.

„Pentru Ucraina, viața umană este cea mai mare valoare. Pentru a salva viețile ucrainenilor, Ministerul Apărării al Ucrainei a susținut inițiativa comunității internaționale. Este foarte simplu.
Oferim soldaților ruși o alegere: să moară într-un război nedrept sau o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație, dacă își depun armele și se predau de bunăvoie.

Fondurile pentru sprijinirea acestei campanii sunt strânse de liderii industriei IT globale. Invităm armata rusă să înceapă o nouă viață.

Oricine refuză să fie ocupaționist va aduce pacea. Pentru cei care aleg calea ocupaționistului, nu va fi milă! Trăiască Ucraina!”, a transmis ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Resnikov, pe pagina oficială de Facebook.

 

 

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro