Soldat rus capturat de ucraineni, dezvăluiri șocante care răstoarnă tot ce se știa până acum. Cum a fost trimis în război de Putin, de fapt

Soldat rus capturat de ucraineni, dezvăluiri șocante care răstoarnă tot ce se știa până acum. Cum a fost trimis în război de Putin, de fapt
Soldat rus, capturat de ucraineni

Soldații ruși capturați de armata ucraineană dezvăluie rând pe rând drama războiului trăit cu proprii ochi. Din păcate, o mare parte dintre tinerii ruși trimiși pe câmpul de luptă pentru a ucide oameni nevinovați din Ucraina sunt, de asemenea, victime ale tiranului de la Kremlin, a cărei miză este puterea, dominația și dorința nesăbuită de a cuceri Ucraina. În urmă cu puțin timp, unul dintre soldații ruși capturați de militarii ucraineni a dezvăluit cum a ajuns să facă parte din armata țării care a declanșat războiul, fără să aibă o țintă clară sau alte indicii esențiale într-un asemenea context militar.

Dezvăluiri cutremurătoare ale unui soldat aflat în convoiul militar al Rusiei

Războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei reprezintă cea mai mare tragedie a lumii, din ultimii zeci de ani. În afara miilor de vieți omenești pierdute și a dezastrelor înregistrate în multe orașe ale Ucrainei, ca urmare a sutelor de bombardamente lansate de armata rusă, liderul de la Kremlin a reușit să obțină o mulțime de restricții venite din partea celor mai puternice state, dar și multă ură față de această țară reprezentată de un lider tiran. Pe parcursul celor șase zile de război, armata Ucrainei a opus rezistență la atacurile forțelor rusești, atrâgându-și aprecieri din partea tuturor.

Având în vedere dezavantajele incontestabile ale Rusiei în acest război, toată lumea se întreabă care este scopul lui Vladimir Putin în aceste acțiuni distructive, dar și care este explicația pentru care armata rusă, deși numeric impresionantă, pare să fie depășită de situație. Alături de alți soldați ruși capturați de ucraineni, un tânăr soldat aflat în convoiul militar care se îndrepta spre Kiev a recunoscut că nu a primit niciun plan de luptă, nicio hartă sau informații: „Am fost trimis peste graniță fără hărți sau informații. Nu știu care era ținta…”, a dezvăluit acesta, explicând că tot ce făcea era să urmeze coloana militară.

Singura informație care i-ar fi fost spusă soldatului

Deși au fost păcăliți și trimiși la război în niște condiții vitrege, fără apă, mâncare, carburanți și informații care să-i ajute în misiunea sa, soldatul capturat a explicat că singurul lucru care i s-a spus despre această operațiune militară a fost acela că „Va elibera Ucraina de naziști”.

Acest tânăr nu este primul care declară că a fost păcălit cu privire la misiunea militară la care a fost obligat să participle. În cursul zilei de luni, Ministerul de Interne al Ucrainei a publicat pe pagina de Faebook mai multe înregistrări video în care soldații ruși capturați au povestit că nu li s-a spus că merg la război, ci au fost păcăliți de comandanții lor că vor face niște exerciții militare sau că vor păzi străzile Ucrainei.

Soldații ruși au acuzat armata rusă că s-a folosit de ei, aruncându-i pe front pe post de carne de tun, iar mai apoi i-a abandonat. Aceștia au recunoscut că sunt înfometați și că nu au mai primit apă, mâncare sau carburanți de la începutul invaziei asupra Ucrainei.

Urmărește dezvăluirile făcute de soldat în fața autorităților din Ucraina:

Urmăriți Playtech.ro și pe