Şoferii din România care nu mai au voie să conducă. Le este interzis să mai primească permisul auto
Există o categorie de șoferi din România care nu mai au voie să conducă. Despre vârsta până la care ai voie să conduci legile din România nu spun nimic, însă Codul Rutier se referă la alte cauze în care șoferii nu pot dobândi sau nu își mai pot reînnoi permisul de conducere.
Afecțiunile care îi lasă pe șoferi pietoni. Sunt foarte periculoase
An de an sute de români rămân fără permisele de conducere pentru că nu mai reușesc să treacă de examenele medicale necesare la schimbarea permisului auto care a expirat.
Mai multe afecțiuni, la care de obicei șoferii nu le acordă prea multă atenție, te pot lăsa fără permsiul de conducere.
Accidentul vascular, motiv de rămânere fără permis auto
Afecțiunile se pot agrava în timp, astfel că pot aduce accidente grave, soldate cu adevărate tragedii. Un accident vascular cerebral afectează grav modul în care funcționează organismul uman, blocând fluxul de sânge în creier.
Un astfel de accident aduce timpi de reacție încetiniți în creier, abilitățile șoferului fiind afectate.
Alte afecțiuni neurologice periculoase la volan
Și alte afectiuni neurologice afectează șoefrii. Scleroza multiplă, boala Parkinson și demența/boala Alzheimer pot provoca mișcări întârziate, judecată slabă, memorie alterată și confuzie.
Epilepsia, boala care te lasă fără permis de conducere
Epilepsia, sau tulburarea convulsivă, sunt alte boli pentru care conducărorilor auto li se suspendă dreptul de a conduce. Convulsiile aduse de aceste efecțiuni fac ca cei care suferă de ele să nu-și mai poată controla corpul.
Vertijul, afecțiunea care te lasă fără permis
Vertijul, adică amețelile, fac ca persoanele să se simtă dezorientate. Amețelile au loc din senin, astfel că pot apărea în imp ce șoferul se află la volan. Cei care suferă de această afecțiune nu mai pot deține permis de conducere.
Afecțiunile cardiace
Bolile de inimă, cum ar fi un atac de cord sau angina pectorală, pot fi motive pentru care se poate suspenda permisul de conducere.
Un atac de cord recent poate aduce amețeli, leșin sau dureri în piept, punând șoferul în pericol, respectiv partenerii aflați în trafic.
Diabetul poate lăsa șoferul fără permis de conducere
În cazul în care glicemia scade mult poate aduce simptome periculoase în timpul condusului.
Astfel, șoferului i se poate modifica starea mentală, poate fi confuz, poate avea amețeli, lipsă de reacție, chestii periculoase în trafic.
De asemenea, glicemia prea mare poate avea simptome asemănătoare.
Indiferent de problema de sănătate, medicii specialiști pot recomanda suspendarea permisului în urma analizelor medicale care se fac la preschimbarea permisului auto.