Şoferii care rămân fără permis de conducere timp de 6 luni. Greşeala asta îi poate lăsa pietoni

de: Ștefan R. Apostol
21 03. 2023

Senatul a modificat Codul Rutier! Vezi care sunt șoferii care rămân fără permis de conducere timp de 6 luni. Printr-un nou proiect de lege se completează și modifică prevederile din OUG nr. 195/2002. Cu alte cuvinte, șoferii vor trbui să fie mult maia tenți atunci când vor lua decizia de a călca pe accelerație. Noile modificări fac precizarea conform căreia se stabilesc cine sunt șoferii care rămân fără pemis de conducere timp de 6 luni, precum și care este greşeala care-i poate lăsa pietoni.

Senatul a modificat Codul Rutier!

Așa cum am mai relatat, Codul Rutier este modificat în fiecare an, adăugându-se, modificânduse, sau eliminându-se anumite puncte din acest cadru legislativ. Conform informațiilor de ultimă oră, în urma votării unui nou proiect de modificare a OUG nr.195/2002 (Codul Rutier), Senatul a modificat Codul Rutier, iar aceste modificări vor pune mari probleme mai ales șoferilor care decid să apese mai mult decât este cazul pe pedala de accelerație.

Noile modificări stabilesc, în același timp și care sunt șoferii care rămân fără permis de conducere timp de 6 luni. Dacă nu ai aflat încă de aceste modificări, citește mai departe și află care este greşeala care îi poate lăsa pietoni pe șoferi.

Vezi și: Schimbare în Codul Rutier, şoferii trebuie să afle urgent. Ce vor fi obligaţi să facă în trafic, va ploua cu amenzi

Care sunt șoferii care rămân fără permis de conducere timp de 6 luni

Codul Rutier a fost modifcat în aceste zile în plenul Senatului, în urma unui nou proiect de lege ce a modificat OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Noile modificări stabilesc faptul că polițiștii vor avea dreptul de a suspenda dreptul de a mai conduce pe drumurile publice acelor șoferi care depășesc viteza legală cu mai mult de 100 de km/h.

Conform noilor modificări, suspendara va fi pe o perioadă de 180 de zile. Aceleași modificări mai prevăd posibilitatea majorării perioadei de suspendare cu cel puțin 30 de zile, dacă același șoferi mai are o nouă faptă similă celei pentru care a primit suspendarea de 180 de zile.

În cazul în care se stabilește și o a treia faptă similară, noile modificări spun că în această situație polița va putea confisca mașina respectivului șofer:

„în sensul instituirii pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 100 de km/h a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile – este un nou prag de depăşire a vitezei legale, majorarea de drept a suspendării cu încă 30 de zile în cazul săvârşirii unei noi fapte de depăşire a vitezei legale cu mai mult 100 km/h într-un interval de şase luni, reţinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare a autovehiculului cu privire la depăşirea menţionată, precum şi instituirea confiscării autovehiculului dacă în perioada de şase luni de reţinere a certificatului de înmatriculare/înregistrare, acesta este identificat în trafic”, se precizează în raportul întocmit la comisiile de specialitate, potrivit Agerpres.

Așadar, mare atenție în trafic, mai ales atunci când decideți să circulați cu viteză pe drumurile publice!