Șofer filmat în timp ce dormea la volanul unei Tesla autonome. Mașina a ajuns 130 km/h

Șofer  filmat în timp ce dormea la volanul unei Tesla autonome. Mașina a ajuns 130 km/h
Foto: Tesla.com

Întreaga scenă s-a petrecut pe o autostradă din California. Bărbatul aflat la volanul unui vehicul autonom Tesla Model 3 a fost filmat în timp ce dormea. Filmul a fost publicat de un bărbat pe Twitter.

Seth Blake, martorul acestei scene, a declarat că a trecut pe lângă bărbatul care dormea la volan și l-a depășit pe o autostradă de la Anaheim către Los Angeles. Martorul a estimat că Tesla ar fi avut o viteză de 75 de mile pe oră, ceea ce ar însemna 130 de kilometri.

„S-a trezit o dată, s-a uitat în jur și apoi s-a culcat la loc”, a spus Seth Blake, care și-a rugat logodnica să filmeze șoferul somnoros.

Cazul a fost transmis rapid prin rețelele sociale, chiar dacă în ultimii doi-trei ani presa a mai prezentat astfel de cazuri. De această dată, postul de televiziune NBC 2 a prezentat situația filmată pe autostrada din California, dar, contactați de jurnaliști, reprezentanții Tesla nu au vrut să comenteze filmul viralizat pe internet.

Recomandările Tesla, reluate de mai multe ori, sunt ca șoferul să fie mereu atent și să fie gata să preia comanda autovehiculului, pentru că autopilotul nu poate să înclouiască șoferul. De obicei, vehiculele Tesla avertizează sonor și vizual șoferii când iau mâinile de pe volan, dar în cazul de față, șoferul a păstrat mâinile în poziție de condus iar senzorii nu s-au activat.

Pe platforma Youtube sunt numeroase înregistrările cu vehicule puse pe pilot automat și cu șoferi ce par să doarmă. Este și cazul acestei înregistrări din iunie 2018, dar astfel de momente au fost numeroase din 2016 încoace.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI