Șocant! Un alt caz „George Floyd”, filmat în Cehia. Un bărbat de etnie romă, ucis de brutalitatea unui polițist. VIDEO

Șocant! Un alt caz „George Floyd”, filmat în Cehia. Un bărbat de etnie romă, ucis de brutalitatea unui polițist. VIDEO
Un caz similar cu George Floyd, surprins în Cehia

După cazul lui „George Floyd”, un bărbat afro-american, în vârstă de 46 de ani, ucis prin asfixiere de un polițist american în primăvara anului 2020, un alt caz tulburător a șocat Cehia, în urmă cu puțin timp. Un bărbat de etnie romă, care tulbura liniștea publică, a fost imobilizat de polițiști și ținut mai mult timp cu piciorul acestora pe gât. Bărbatul a murit în Ambulanță, iar acum autoritățile analizează cazul acestuia.

Cazul lui „George Floyd” se repetă

Scene de groază au fost surprinse în Teplice, un oraș din Cehia aproape de granița cu Germania. Un bărbat de etnie romă a fost surprins în timp ce se bătea cu o altă persoană, motiv pentru care, polițiștii l-au imobilizat și au stat cu genunchiul pe gâtul acestuia pentru a-l aresta.

Din imaginile filmate de câțiva martori, se poate observa că acest tratament al polițiștilor a durat o perioadă de câteva minute, până când bărbatul reținut de polițiști nu a mai protestat, rămânând fără aer.

La fața locului a fost chemată o Ambulanță, dar din păcate, acesta a murit ă drum spre spital. Filmarea a fost transmisă către o asociație care protejează persoanele de etnie romă, iar ulterior, imaginile video au devenit virale. Multă lume, inclusiv asociația, a susținut că acest caz este foarte asemănător cu cel al lui George Floyd.

Răspunsul Poliției după publicarea filmată

În replică, polițiștii cehi au negat acuzațiile, susținând că autopsia a arătat că bărbatul a murit din cauza drogurilor, nu din cauz agenunchiului ținut pe gât.

„Nu este niciun Floyd al Cehiei, deoarece autopsia a arătat că decesul a fost provocat de droguri, nu de genunchiul pus pe gât”, au scris reprezentanții poliției.

În plus, pe pagina de Twitter a Poliției a apărut o filmare video în care bărbatul mort a fost surprins înaintea venirii Poliției , dând dovadă de violență și agresivitate. Acesta se bătea cu un alt bărbat și spărgea mașini la întâmplare.

Cu toate acestea, polițiștii cehi sunt renumiți pentru brutalitate, astfel că, în luna martie, aceștia s-au confruntat cu un val de critici, după ce un bărbat care nu purta mască a fost pus la pământ de aceștia, chiar în fața copilului său.

Multe lume s-a revoltat împotriva acestui comportament inuman, mai ales că scenele de groază s-au petrecut în fața unui micuțului nevinovat, care vizibil speriat, s-a refugiat în brațele unei trecătoare.

Vezi imaginile filmate de martori. Atenție, impact emoțional puternic:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI