Şoc uriaş pentru un şofer din Suceava. Cum şi-a găsit maşina după ce a parcat neregulamentar
Un șofer din Suceava a trăit un șoc uriaș. Conducătorul auto a rămas fără cuvinte când și-a revăzut mașina după ce a parcat-o neregulamentar. Ce s-a întâmplat cu automobilul acestuia? Un gurp de tinei i-au dat o lecție puternică.
Șoc pentru un șofer din Suceava: cum și-a găsit mașina parcată neregulamentar?
Există multe cazuri ale unor șoferi care din nepăsare sau comoditate parchează așa cum le vine. Mulți dintre ei sunt mustrați de ceilați colegi de trafic ce de multe ori le ridică ștergătoarele. Iată că un grup de tineri din Suceava a trecut la fapte mărețe pentru a-l învăța minte pe conducătorul auto.
Concret, aceștia au găsit o metodă prin care să atenționeze un șofer că nu a parcat bine mașina. O roată a unei mașini ajunsese pe locul de lângă, motiv pentru care a primit un avertisment inedit, arată monitorulsv.ro.
Bărbatul din Suceava a revenit în parcare unde credea că totul este bine, ulterior și-a văzut vehiculul îmbrăcat în totalitate în folie alimentară. Mai mult decât atât, în înteriorul foliei era lipit un afiș, în zona din spatele autoturismului, pe care scria ‘Parchează corect’. Patru tineri au procedat astfel pentru a-i oferi o lecție cetățeanului, ulterior au plecat de la fața locului.
- Vezi Galeria FOTO
Atenție! Noi reguli de depășire a bicicliștilor
Noi reguli intră în vigoare pentru șoferi. Acestea spun că cei aflați la volan care circulă cu mai puțin de 50 km/h pot să depășească bicicletele sau trotinetele doar trecând peste axul drumului cu roțile din stânga, iar cei care circulă cu viteze mai mari de 50 km/h trebuie să depășească linia întreruptă cu cel puțin jumătate din lățimea autovehiculului.
„Vechea reglementare avea o normă cu caracter de recomandare (n.r. – cea privind distanţa de 1,5 metri), nu crea neapărat o obligaţie fermă şi o sancţiune. Raţiunile legiuitorilor cu siguranţă au avut în vedere faptul că acea distanţă de 1,5 metri nu putea fi măsurată într-un mod obiectiv.
Prin această modificare, s-a urmărit crearea unei siguranţe suplimentare a bicicliştilor şi a celor care conduc trotinete electrice, prin crearea unui spaţiu lateral suficient între autovehicule şi vehiculele care au o viteză de deplasare mai redusă. În primul rând, faptul că de la recomandare se schimbă la obligativitate este pentru noi un pas de conştientizare asupra faptului că această manevră trebuie făcută tocmai pentru a nu expune la un pericol biciclistul.
Este o manevră mult mai calculată şi previzibilă. Până acum se recomanda, numai că nimeni nu respecta, pentru că ştim cu toţii cum se citeşte legea dacă doar ţi se recomandă şi nu primeşti nicio sancţiune. ”, a declarat pentru Adevarul.ro Ionuţ Lazăr, inspector principal la Poliţia Rutieră Timiş.