”Șobolanul umed”, tehnica de înfrumusețare venită de la țară. Ce ingrediente secrete și ieftine conține

”Șobolanul umed”, tehnica de înfrumusețare venită de la țară. Ce ingrediente secrete și ieftine conține
”Șobolanul umed”, tehnica de înfrumusețare venită de la țară

”Șobolanul umed” este o loțiune specială pentru tenul sensibil, iar produsele de care ai nevoie sunt chiar la îndemâna ta, și anume, mușețel, oțet și rozmarin.

”Șobolanul umed”, tehnica de înfrumusețare venită de la țară

Ca să scapi de petele pigmentare, poți folosi ingrediente precum mușețel și oțet.

Loțiune tonică

O loțiune tonică are mai multe funcții în rutina zilnică de îngrijire a pielii. Ea curăță pielea ușor murdară, îndepărtând excesul de sebum. Ea tonifică pielea între curățare și protecție, calmează pielea iritată, dar o și hidratează atunci când se aplică alături de un ulei sau un serum.

Această loțiune este echivalentul unui tonic din magazin, iar diferența constă în faptul că se poate adapta la nevoile tale specifice! Baza rețetei este, de regulă, fie oțet de cidru de mere, fie hidrolat.

În ce privește oțetul de cidru de mere, el este foarte popular în tratamentele minimaliste, iar pH-ul său este apropiat de nivelul natural al pielii, având numeroase proprietăți antiinflamatorii și antiseptice valoroase.

Hidrolatele au și ele calități valoroase de la plantele din care sunt fabricate. Spre exemplu, poți combina lavanda și gălbenelele, ingrediente care pot ajuta la ameliorarea acneei.

Ingrediente și mod de preparare tonic „Șobolan umed“

  • Cantitate: 250ml
  • frunze de rozmarin
  • flori de mușețel
  • oțet de cidru de mere

Se umple până la mijloc un borcan de sticlă sterilizat de 250 ml cu frunze de rozmarin și flori de mușețel, după care se toarnă oțetul de cidru de mere până sus și se închide bine cu capac.  Vreme de patru săptămâni soluția va sta la infuzat. Apoi, ea se strecoară, storcând bine plantele, astfel pentru a se elibera tot sucul. Se toarnă apoi conținutul într-o sticlă sterilizată cu pulverizator.

Pentru tonifierea pielii, poți să pulverizează de trei ori în palma mâinii și se întinzi pe față ca să curăți sau să calmezi iritațiile. Ca să hidratezi tenul, poți să se pulverizezi doar o dată, să amesteci cu ser sau ulei și se aplici pe față.

Ce sunt petele pigmentare

Petele pigmentare de la nivelul pielii apar atunci când nivelul de melanină este crescut. Melanina că este un pigment natural, cel care dă culoare părului, pielii și ochilor. Astfel, expunerea exagerata la soare reprezintă principalul factor care provoacă apariția acestor pete pigmenatare, motiv pentru care este deosebit de important să te protejezi de fiecare dată când te expui la soare, folosind creme și spray-uri cu factor de protecție potrivit tipului tău de piele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI