Șnițelul nu se bate cu tocătorul special. Așa distrugi carnea. Unealta pe care să o folosești pentru a o frăgezi
Șnițelele sunt adorate în întreaga lume, iar rețeta lor este ușor de pregătit. Cu toate acestea, există o greșeală mare pe care toată lumea o face când bate șnițelele. Pentru a fi fragede și gustoase, există câțiva pași pe care trebuie să-i urmați. Unealta pe care să o folosești pentru a bate carnea de pui!
Cum se bat corect șnițelele
Șnițelul trebuie să fie bătut corect, dar nu cu tocătorul special. Carnea de pui nu trebuie bătută nici prea subțire, pentru că dacă e subțire se va usca, iar dacă e carnea prea groasă, nu se va prăji bine.
Dacă alegeți să bateți șnițelele cu partea zimțată a tocătorului, trebuie să știți că partea respectivă nu face altceva decât să distrugă carnea. Așadar, dacă iubiți șnițelele, atunci știți că cele mai bune se fac prin tăierea pieptului de pui în bucăți subțiri și uniforme.
Nu mai folosiți tocătorul special
Cel mai important proces este metoda prin care bați carnea de pui. În acest material vă arătăm tehnica prin care se bat șnițelele corect. Acest truc poate fi folosit la orice fel de carne, fie din porc, pui sau vită.
Pieptul de pui se bate cel mai rapid, fără să fie nevoie de mult efort. La șnițelele de porc sau vită aveți nevoie de mai mult timp, pentru că acest tip de carne are nevoie de mai multă frăgezire. Multe gospodine aleg să folosească tocătorul special pentru șnițele, însă bucătarii nu îl recomandă, pentru că zimții lui doar distrug carnea.
Așadar, în loc să utilizați un tocător, puteți bate carnea pentru șnițele cu un obiect greu și plat, precum o tigaie, o cratiță cu mâner, un sucitor, ba chiar și cu o sticlă de vin goală. Neapărat, peste carne să puneți o folie alimentară înainte de a o bate. În acest mod, aplatizarea se va face uniform și nu vei rămâne cu șnițele mai groase într-o parte și mai subțiri în cealaltă.
Rețetă de șnițele din piept de pui
Ingrediente:
- 1-2 bucăți piept de pui
- 2 ouă
- 1/2 lingurițe de sare și piper
- 100 grame făină
- 2 linguri lapte
- 1/2 pahar de ulei.
Mod de preparare:
Pentru început, se spală bine pieptul de pui și se porționează în bucăți cât de cât potrivite, de o grosime suficient de mare astfel încât să poată fi bătute cu ciocanul de carne, fără să se dezintegreze. Apoi, se așază o folie alimentară peste fiecare bucată, înainte de a o bate ușor cu ciocanul. Bucățile de carne se condimentează apoi cu sare și piper după gust și se bat pe orizontală, nu pe lungimea lor.
Separat, ouăle se bat cu puțină sare și se adaugă și lapte în compoziție. Apoi, fiecare bucată de pui se trece prin făină și oul bătut, după care se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. șnițelele se pot pregăti chiar și la cuptor, la foc mediu, dar aveți grijă să le întoarceți pe ambele părți. Șnițelele se servesc alături de piure de cartofi, salată sau murături asortate.
Unele gospodine mai amestecă oul direct cu făina, pentru a se obține o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite. De menționat că, în acest mod, șnițelele nu vor mai ieși la fel de pufoase!