Situații în care bicarbonatul de sodiu ajută pentru dezinfectare. Iată când îl putem folosi

SItuații în care bicarbonatul de sodiu ajută la dezinfectare

O soluție bună pentru primul pas al dezinfectării este bicarbonatul de sodiu. Iată cum poate fi folosit și care sunt alte modalități unde te-ar putea ajuta foarte tare în gospodărie și nu numai!

Bicarbonatul de sodiu ajută pentru dezinfectare

Situația în care ne aflăm azi a readus aminte oamenilor că suntem deseori prea mici și neputincioși. Mai multe decât atât, le-a pus în prim-plan cât de importantă este igiena și responsabilitatea și solidaritatea unul față de celălalt. Acum, în contextul epidemiei cu coronavirus, oamenii au epuizat stocurile de dezinfectante gel, șervețele dezinfectante sau alte soluții care ar putea face bacteriile să dispară. Primul pas pentru o dezinfectare corectă este curățarea suprafeței dorite, lucru care se poate face extrem de bine cu bicarbonat de sodiu. Curățenia aduce un procent mai scăzut de bacterii. Acesta este o alternativă bună în cazul în care rămâi fără soluții cumărate de la magazine sau dacă vrei o opțiune mai „curată” din punct de  vedere chimic.

Scoate mirosurile din cutiile pentru depozitat mâncarea. Trebuie doar să plasați un recipient cu bicarbonat de sodiu în cutiile pentru pachețel ale fiecărui membru, mai apoi dezinfectați cu alte soluții ai puternice. Soluția te poate ajuta în rândul treburilor din jurul casei, în baie, bucătărie sau este o soluție bună pentru reîmprospătarea unor obiecte vestimentare.

SItuații în care bicarbonatul te ajută la dezinfectare
SItuații în care bicarbonatul te ajută la dezinfectare

Cum te mai poți folosi de el?

  • Elimină petele de pe caserolele din plastic
  • Mâncarea poate păta caserolele din plastic, iar urmele inestetice nu se curăță cu detergentul de vase obișnuit. Pentru a le face să arate ca noi, umezește un burete curat, presară puțin bicarbonat pe sodiu pe el și șterge caserolele. O altă metodă este aceea de a înmuia caserolele într-o soluție obținută din doi litri de apă și patru linguri cu bicarbonat.
  • Împrospătează mirosul din frigider
  • Bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile puternice de mâncare din frigider. Pune o farfurioară cu bicarbonat în frigider și nu uita să schimbi bicarbonatul cu unul proaspăt o dată pe lună.
  • Curăță suprafețele din bucătărie
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI