Situație tragică în Japonia. Câți oameni s-au sinucis în ultimele 4 luni
O nouă statistică din Japonia arată situația tragică petrecută în decursul crizei sanitare. Câte persoane s-au sinucis în ultimele 4 luni și care cred specialiștii că este motivul pentru care atât de multe persoane au decis să-și pună capăt vieții?
Japonia, statistică tragică: Numărul de sinucideri a crescut în ultimele 4 luni
Situație extrem de tragică în Japonia, unde numărul de sinucideri a crescut a patra lună la rând, în contextul de COVID-19. Conform datelor oficiale, numărul persoanelor care au decis să-și ia viața a crescut în octombrie pentru a patra oară la rând. Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat în Japonia în ultimii cinci ani. Activiștii antisuicid au pus faptele necugetate ale oamenilor pe baza impactului economic din cadrul crizei sanitare, transmite Reuters. Datele prelimiare publicate de Poliție arată că numărul total de sinucideri în octombrie s-a ridicat la 2.153, cu peste 300 mai mare decât septembrie și cel mai ridicat bilanț lunar din mari 2015. Dintre cazurile din octombrie, 851 erau femei, însemnând o creștere cu 82.6% față de aceeași lună din 2019. De asemenea, și numărul sinuciderilor în rândul bărbaților a crescut cu 21.3%. Situația în această privință se stabilizase, iar cazurile de suicid chiar au indicat o scădere treptată în Japonia în luna iulie 2020, înainte de pandemie. Ulterior a început să-și facă simțit impactul economic al crizei sanitare, iar numărul a început să crească. Femeile au fost cu mult mai mult afectate din cauza faptului că din cauza virusului au o probabilitate mai mică de a fi angajate temorar în sectorul vânzări, curățenie sau servicii.
- În istoria Japoniei suicidul a fost privit ca pe o soluție în speranța de a evita rușinea sau dezonoarea. De asemenea, cetățenii japonezi nu consideră consiliera psihologică drept o modalitate de vindecare care să facă cinste. Peste 20.ooo de oameni s-au sinucis în Japonia în decursul anului trecut.
Martie 2020, creștere în statistica sinuciderilor în rântul tinerilor și adolescenților
„În grupa de vârstă până la 20 de ani s-au înregistrat însă, anul trecut, cu 60 de sinucideri mai mult decât în 2018, ajungându-se la 659. Este singura categorie de vârstă în rândul căreia au avut loc mai multe sinucideri. Deşi cauzele fenomenului sunt multiple, Reuters menţionează că în şcolile japoneze comportamentul agresiv şi hărţuirile – aşa-numitul bullying – reprezintă în continuare o problemă. Poliţia nu a oferit o explicaţie pentru reducerea fenomenului, dar Reuters apreciază că ameliorarea economiei a contribuit la tendinţă, alături de un program naţional de prevenţie” (Sursa: g4media.ro)