Situație șocantă, la Spitalul Universitar din Capitală. Pacient mort, abandonat pe trepte

Situație șocantă, la Spitalul Universitar din Capitală. Pacient mort, abandonat pe trepte
Situație șocantă, la Spitalul Universitar din Capitală. Pacient mort, abandonat pe trepte

În România secolului XXI încă ne mai lovim de indiferența unor manageri de spitale, cadre medicale și nu numai. O situație, deloc normală, a fost adusă în fața opiniei publice de către un deputat USR, situație întâmplată la Spitalul Universitar din București.

Situație șocantă, la Spitalul Universitar din Capitală

Toată lumea este obișnuită, atunci când se află pe culoarele unui spital, să vadă oameni în cărucior, pe o brancardă sau chiar pe un pat de spital. Dar, și aici intervine partea ”neagră”, nimeni n-ar trebui să vadă pe un culoar de spital un cadavru uman, învelit într-un cearșaf.

Această situație, reală, a fost adusă în discuție de Emanuel Ungureanu, deputat USR și icepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Acesta  a publicat, joi, pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini cu trupul unui pacient abandonat pe scările interioare ale spitalului, în semn de ”dispreț total față de cel decedat”.

Pacient mort, abandonat pe trepte

Domnia sa a încercat, în acest mod, să tragă un semnal de alarmă în fața celor în drept să ia atitudine în legătură cu astfel de cazuri care, în mod normal, nu ar trebui să existe în niciun spital din România. Dar, culmea, ele există, și nu oriunde, ci la Spitalul Universitar Central din capitală.

”La Spitalul Universitar de Urgență București patronat de iubita lui Sorin Oprescu, Adriana Nica, morții sunt abandonați cu orele pe scările interioare în dispreț total față de cel decedat.

Pe lângă aspectele de bun simț care țin de respectul pentru cel decedat și pentru cei vii care circulă pe scările interioare ale spitalului și sunt expuși la supliciul de a vedea un mort înfășurat în cearceaf lângă scări, conducerea spitalului a încălcat o procedură operațională instituită în mandatul vechiului manager al Spitalului Universitar de Urgență București, Cârstoiu.

Conform acestei proceduri, pe fiecare etaj din acest spital, trebuia amenajată o cameră specială unde după ce se constată decesul unei persoane, cadavrul este păstrat 2 ore pe secția unde a decedat bolnavul și apoi este dus la morgă.(foto 5) În mandatul doamnei Nica această procedură nu se mai respectă și morții sunt expuși așa cum puteți vedea în foto 1.

Autoritatea Națională pentru Managementului calității în Sănătate(ANMCS) „căpușa” lui Vasile Cepoi ar fi trebuit să verifice în timpul procedurilor de acreditare dar și după dacă aceste proceduri de manipulare a pacienților decedați sunt respectate. După cum vedeți, nu se respectă.

Trist este și faptul că pe secții pacienții morți nu sunt protejați de saci negri așa cum este normal și se procedează la UPU( foto 2) ci sunt înfășurați într-un simplu cearceaf ordinar. Este inutil să vă spun că imaginea câinilor vagabonzi și sacii de gunoi de la intrarea în Spitalul Universitar de Urgență București sunt parte din peisajul cu care ne-am obișnuit în spitalele din București.

Sunt convins că doamna Nica va spune că aceste imagini sunt trucate și domnul Cepoi ne va explica că așa sunt tratați morții și în Germania… Cepoi de la ANMCS și Nica ar trebui demiși, însă, din păcate, după ultimele decizii ale domnului Orban și ale domnului Costache în ceea ce privește sistemul sanitar, nu îmi dau seama dacă are cine…”, a scris deputatul USR pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI