Situație revoltătoare la Brașov. Un bărbat a murit lângă Spitalul Județean, în timp ce trei Ambulanțe se aflau în zonă

Situație revoltătoare la Brașov. Un bărbat a murit lângă Spitalul Județean, în timp ce trei Ambulanțe se aflau în zonă
Medicii au încercat să salveze bărbatul Sursă foto ilustrativă: Bărbat mort lângă Spitalul Județean Brașov

Sfârșit tragic pentru un bărbat de 63 de ani, din Brașov, care s-a prăbușit la pământ în apropierea Spitalului Județean, fără ca nimeni să nu-i mai poată oferi o șansă la viață. În ciuda intervenției unei Ambulanțe, victima a fost declarată decedată.

Ambulanță fără echipament potrivit, sosită la intervenție

Potrivit presei locale, victima, un bărbat de 63 de ani, a căzut la pământ la scurt timp după ce a ieșit dintr-o bancă. Deși se afla foarte aproape de Spitalul Județean, șansele se salvare au fost inexistente, mai ales din cauza lipsei de echipamente din prima Ambulanță sosită la fața locului.

Primele persoane care i-au sărit în ajutor au fost două femei care au spus că sunt medici. În timp ce una dintre acestea a apelat la numărul de urgență 112, cea de-a doua a început să-i efectueze bărbatului mesaj cardiac.

La sosirea Ambulanței, una dintre femei a intrat în mașină, deși era interzis acest lucru, căutând disperată instrumentarul de resuscitare. Din păcate această mașină nu deținea echipamentul corespunzător motiv pentru care au fost solicitate alte două autospeciale ale Spitalului.

Imediat cum au sosit, medicii au declarat decesul victimei, motivul fiind stop cardio-respirator.
Potrivit brasovstiri.ro, ISU Braşov a confirmat că prima ambulanţă nu avea instrumentarul necesar resuscitării, astfel că timpul de așteptare pentru intervenția în cazul salvării a fost prelungit.

Cum s-au scuzat autoritățile pentru lipsa echipamentului corespunzător

În ciuda unei omiteri esențiale, reprezentanții ISU Brașov au explicat că aceste mașini sunt dotate în funcție de personalul medical aflat în misiune. Astfel că, prima Ambulanță sosită pentru salvarea bărbatului nu venise cu medic și implicit, nici cu echipament de resuscitare.

Ambulanțe sosite pentru salvarea unui bărbat
Trei Ambulanțe au intervenit pentru a salva un bărbat din Brașov

Aceștia au dat asigurări în privința efectuării unor investigații mai amănunțite, ulterior fiind transmise rezeultatele anchetei.

„În legătură cu incidentul de la un caz la care a intervenit un echipaj tip B2 al instituției noastre, doresc să vă fac câteva precizări: 1. ambulanțele sunt dotate în funcție de competențele pe care echipajul le are, în acest caz repet, este vorba de un echipaj de tip B2 (format din paramedici, fără medic și asistent medical);

Colegii noștri au respectat și aplicat corect protocolul pentru astfel de situații.
Având în vedere situația de la fața locului, în conformitate cu protocolul în vigoare, s-a solicitat și s-a trimis un echipaj superior de tip C (cu medic), cel mai apropiat și disponibil echipaj a fost unul aparținând Serviciului de Ambulanță Brașov.

Vor fi analizate toate aspectele intervenției și în cursul zilei de mâine vom reveni cu informații suplimentare.
Pentru detalii privind protocoalele pe partea medicală, vă rog să solicitați informații din partea UPU-SMURD”, a explicat ISU Brașov, printr-un comunicat adresat brașovstiri.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI