Situație disperată în județul Gorj! O familie aflată în carantina imploră să fie lăsată să-și conducă pe ultimul drum mama răpusă de cancer

Situație disperată în județul Gorj! O familie aflată în carantina imploră să fie lăsată să-și conducă pe ultimul drum mama răpusă de cancer
O familie aflată în carantina imploră să fie lăsată să-și conducă pe ultimul drum mama răpusă de cancer

Momente grele în Rovinari, după ce o familie de români întoarsă recent din Anglia nu poate participa la înmormântarea mamei decedate din cauza cancerului. Reveniți de curând din străinătate, bărbatul și cei doi copii sunt obligați să stea în carantină timp de 14 zile. Pentru că este vorba despre o situație extrem de grea, familia a implorat să-i fie permisă ieșirea din carantină pentru o zi.

Soțul și cei doi copii a venit să petreacă sărbătorile de Paște cu femeia bolnavă

Potrivit declarațiilor făcute de familie, femeia originară din Rovinari, județul Gorj, se lupta cu boala de o perioadă lungă de timp. Pentru că în ultima vreme aceasta s-a simțit din ce în ce mai rău, familia care locuiește în Anglia a decis să revină în țară pentru a petrece sărbătorile cu mama, respectiv soția. În acest moment, bărbatul și tinerii se află într-un centru de carantină din Rânca, iar ieșirea lor de aici este aproape imposibilă. Din păcate, mama celor doi tineri s-a stins din viață marți, motiv pentru care, familia îndurerată dorește să o poate conduce pe ultimul drum.

Narcis Stoian, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a expus datele problemei, fiind vehement în nepermiterea ieșirii din carantină: “Nu se poate face o excepţie şi să plece din carantină. Am cerut sprijinul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj pentru a trimite un psiholog care să discute cu familia“, potrivit adevarul.ro.

Fiica femeii decedate a stat izolată o lună în căminul din Anglia

Rebeca-Denisa, fiica femeii răpuse de cancer, este studentă în anul II în Anglia la Facultatea de Relaţii Internaţionale din cadrul „University of Greenwich“. Aceasta povestește că nu prezintă niciun simptom specific COVID-19 și că după încetarea cursurilor a stat în izolare la domiciliu (cămin) timp de o lună.

Apropiații au creat o petiție online pentru ca familia să poată obține aprobarea ieșirii din carantină.

Preşedintele Asociaţiei “Glasul Sufletului” din Rovinari, Cristina Lia, a transmis un mesaj public prin care apelează la mila autorităților de a-i permite acestei familii lovite de soartă să-și conducă cea mai dragă persoană pe ultimul drum. Fiind o prietenă bună a familiei, Cristina Lia a scris un mesaj care a emoționat o țară întreagă:

Rebeca Filip este un copil care a crescut sub ochii mei. Mama ei era un om deosebit şi bun. Două persoane care nu îşi pot lua adio una de la alta. O mamă într-un sicriu rece şi o fiica în izolare. Nimic nu este drept pe lumea asta. Rebeca a fost alături de mama ei şi a sperat până în ultimul moment că mama ei va reuşi să învingă boala. Ştim că legea este lege, dar oare ce lege poate lua asta unui copil. Găsiţi, dragi autorităţi, o soluţie şi oferiţi un strop de alinare”.

Ca o ultimă speranță pentru îndeplinirea acestei dorințe aprinse de a-și vedea mama pentru ultima dată, a fost creată o petiție online. Astfel, toți cei care doresc să sprijine această familie o pot completa accesând acest link: Petiție Online