Situație de criză pentru agențiile de turism! Ce se întâmplă cu banii de vacanțe ai românilor

Situație de criză pentru agențiile de turism! Ce se întâmplă cu banii de vacanțe ai românilor

Odată cu instalarea pandemiei de COVID-19 și a tuturor restricțiilor impuse de Guvern, oamenilor le este clar că își pot lua rămas-bun de la vacanțele planificate cu mai mult timp în urmă. În contextul în care multe persoane au rămas șomere și au nevoie de bani pentru a-și asigura existența de pe o zi pe alta, cererile de returnare a banilor plătiți în avans sunt tot mai mari. Din păcate, turismul a fost zdruncinat din temelii, motiv pentru care agențiile nu mai pot onora cererile clienților. Ministrul Economiei, Virgil Popescu, vine cu o soluție pentru ca toată lumea să depășească cu bine acest impas.

Mesajul transmis către toți românii

Virgil Popescu a explicat situația dezastruoasă în care se află agențiile de turism și îi sfătuiește pe oameni să fie răbdători și să găsească soluții alternative pentru a-și recupera banii, fie printr-un voucher, fie printr-o amânare a returnării banilor. Acesta menționează că cea mai afectată industrie în acest moment este HoReCa.

E o tendință în piață, fac apel la populație, e o tendință a clienților agențiilor de turism care au plătit bani pentru vacante și acum au început să ceară banii înapoi Agențiile de turism au o reală problemă, au plătit la rândul lor către hotelierii din alte țări banii pentru bilete au lipsă de bani și nu pot returna acești bani.

Fac apel la români, la cei care au plătit avansuri, să nu meargă să ceară într-un ritm susținut. Riscă să ducă firmele în faliment și atunci chiar că nu vor mai avea de unde recupera banii.

Cel mai prudent lucru pe care ar trebui să îl facă, eu dacă aș fi client și aș fi vrut să merg în vacanță în vară, în toamnă, aș aștepta, aș cere un voucher, o reprogramare, să fiu sigur că banii vor fi recuperați ulterior crizei.

Agențiile de turism nu au de unde da acum bani, au ridicat această problemă. E o problemă la care ne gândim și noi ca guvern dacă trebuie să intervenim sau nu.

Dacă va deveni un fenomen de masă va trebui să intervenim să le spunem românilor: nu băgați în faliment această industrie, încercați să vă replanificați vacanțele! Agențiile de turism să ofere o variantă și în funcție de dorințele turiștilor să se gândească să le reprogrameze„, a spus Virgil Popescu.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe