Singurul mod în care Simona Halep va progresa. Ce trebuie să facă neapărat sportiva

Singurul mod în care Simona Halep va progresa. Ce trebuie să facă neapărat sportiva
Simona Halep trebuie să schimbe ceva în jocul său pentru a mai putea progresa

Singurul mod în care Simona Halep va progresa. Fostul lider mondial a debutat în noul sezon cu ambiția de a recupera terenul pierdut în 2021. Revenirea în Top 10 WTA este obiectivul pe care românca și l-a fixat pentru 2022. Ajunsese pe poziția a 15-a după turneul câștigat la Melbourne, pentru ca apoi să coboare până pe 23. Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale Australian Open, ea neatingându-și performanța din ediția trecută, când a ajuns în sferturi.

Singurul mod în care Simona Halep va progresa

Singurul mod în care Simona Halep va progresa. Fostul lider mondial a debutat plină de entuziasm în noul sezon. Și-a adăugat în palmares cel de-al 23 titlu WTA, după ce a triumfat la Melbourne Summer Set 1. Apoi, după trei partide bune, a fost eliminată în optimi, la Australian Open, de franțuzoaica Alize Cornet, scor 4-6, 6-3, 4-6.

Simona Halep a primit un sfat prețios de la fostul număr 1 ATP, americanul John McEnroe, după meciul pierdut la Cornet. Acesta i-a recomandat să urmeze exemplul lui Rafael Nadal (35 de ani) de a juca fiecare punct ca și când ar fi ultimul

„Dacă se poate bucura de meciuri și de competiție și dacă ar face ca Nadal, care joacă fiecare punct de parcă ar fi ultimul, atunci va fi foarte bine. Este o multiplă campioană de Grand Slam, e puternică.

Cred că mai poate câștiga un Grand Slam. E posibil. Dacă o va face e altă poveste. A avut o carieră de succes și mereu a luptat”, a declarat John McEnroe, conform gsp.ro.

Ce trebuie să facă neapărat sportiva

Simona Halep (30 de ani) a revenit, miercuri, în România. Ea a comentat, printre altele, și sfatul dat de John McEnroe. Numărul 23 WTA a recunoscut că trebuie să vină cu ceva nou în jocul său, să încerce să fie mai agresivă. Ea a adăugat, însă, că nu crede că poate fi ca marele campion spaniol, Rafael Nadal, având alt stil față de acesta.

„Ca să pot să progresez în acest sport, trebuie să vin cu ceva, mi-aş dori să fiu mai agresivă. În unele meciuri reuşesc, în altele nu sunt aşa cum mi-aş dori, dar asta durează şi îmi iau timp.

Mi-e greu să cred că sunt ca Nadal. Mă bucur să aud asta. Îmi dă încredere, pentru că jocul meu e mai creativ, nu este să închid ochii şi să dau şi să zic că, dacă intră, e bine, iar dacă nu, aia e.

Îmi place să gândesc mai mult decât să intru pe teren şi să lovesc cât se poate de tare. Nici nu am fizicul să dau cu 200 la oră şi nici nu mi-ar plăcea. Nadal a fost un model pentru mine. Am încercat să fur de la marii campioni atât cât am putut şi cât mi se potriveşte”, a spus Simona Halep.

Între timp, Rafael Nadal s-a calificat în finala masculină de la Australian Open, fiind la un pas de cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam al carierei. Simona Halep va lua startul în februarie, la turneele din Dubai și Doha, urmând ca după aceea să se mute în SUA, pentru competițiile de la Indian Wells, Miami Open și, în premieră, Charleston.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI