Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. Crezi că l-ai ghicit?

de: Năstase Mirabela
12 02. 2022

Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile. Tu știi care este? Oamenii de știință de la Institutul de psiholingvistică Max Planck susțin că există un singur cuvânt care este același în fiecare limbă. Înregistrând segmente de limbaj informal de pe cinci continente, aceștia au dezvăluit ce cuvânt este la fel în 31 de limbi diferite.

Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile

Singurul cuvânt din lume care se pronunță la fel în toate limbile este, potrivit cercetătorilor de la de la Institutul de psiholingvistică Max Planck, cuvântul „huh”. Acest cuvânt este la fel în 31 de limbi diferite, iar cercetătorii au sugerat că este singurul cuvânt cu același sens în aproape fiecare limbă, nu există niciun alt cuvânt care să îi echivaleze sensul.

Conform studiului, „huh” desemnează faptul că există o problemă, semnalând că cel care îl rostește se confruntă cu o lipsă de cunoștințe și cere un răspuns, fără să fie conștient de ceea ce poate fi acel răspuns.

Cu toate că mulți au spus că „huh” este mai mult un zgomot decât un cuvânt, cercetarea poate fi aplicată procesului de traducere a mesajelor de marcă, ca să fie utilizate în străinătate. În multe cazuri, traducerea directă nu va funcționa, lăsând companiilor un mesaj irelevant ori confuz în alte culturi.

Care este singurul cuvânt din limba română ce conține toate cele 8 vocale

Cercetătorii lingiviști susțin că limba română are origini romanice. Limba română se aseamănă cu limbi precum franceza, spaniola, italiana și portugheza. Cu toate că originea limbii române ar fi latina vorbită de romani, limba română are anumite particularitățile sale. Spre exemplu, există mai bine de 11 cuvinte care nu se pot traduce niciodată într-o altă limbă. Vorbim de cuvinte precum „dor”, „acasă”, „a dărui”, „nădejde”, „a se gudura”, „stingher”, „a se înfiripa”, „vrednic”, „mărțișor”, „a deretica” și cuvântul „doină”.

Tot în limba română mai și există câteva cuvinte extrem de lungi, precum „pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioz”, sau mai regăsim și cuvinte ce conțin un număr important de vocale, cum ar fi cuvântul AUTOÎNSĂMÂNŢĂRILE”, care are 17 litere și 8 vocale. a, ă, â, e, i, î, o, u.

O caracteristică regăsită în limba română, dar și în alte limbi, o reprezintă cuvintele palindrom. Aceste cuvinte sunt cele care se pot citi și de la dreapta la stânga, și invers, păstrând același sens. Astfel de cuvinte sunt: Ana, apa, ara, Ada, așa, ața, axa, Ene, coc, bob, rar, cojoc, potop, capac, rever, rotor, nun, târât, gog, ele, (a) anina, civic și elenofonele.