Singurul aliment care taie pofta de mâncare și e bun pentru detox, conform unui nutriționist. Tu îl mănânci?
Acesta este singurul aliment care taie pofta de mâncare și e bun pentru detox, conform unui nutriționist. În plus, este unul dintre cele mai sănătoase alimente, bogat în proteine și despre care se spune că dă sațietate,după cum explică medicii. Despre ce aliment este vorba, vedeți în rândurile de mai jos.
Nutriționiștii au anunțat care este alimentul care taie pofta de mâncare. Ce beneficii mai are
Nutriționiștii au spus care este alimentul care nu ar trebui să ne lipsească de pe masă, în contextul în care este foarte sănătos, dă sațietate, oferind în același timp un detox organismului. Acest aliment, considerat minune de către nutriționiști, este banala sardină.
În plus, sardina este și un pește ieftin, fiind accesibil oricui. Sardina conține proteine, grăsimi bune, calciu și mult mai puțin mercur, spre comparație cu alți pești.
De asemenea, fiind o sursă bună de minerale, acest tip de pește este recomandat și pentru detox, spune dr. Ruxandra Pleșea, medic nutriționist.
De ce să mâncăm sardină
„1. Conține grăsimi omega-3 în cantinate mare, greu de găsit în hrana noastră industrializată și care au rol antiinflamator.
2. Este foarte bogată în calciu, ușor de absorbit pentru că este într-un raport bun cu fosforul și cu alte minerale. Așa se întâmplă când mâncăm peștii cu tot cu oase.
3. Conține mult mai puțin metil-mercur decât alți pești bogați în omega-3, pești mari precum ton, pește spadă, somon, crustacee.
4. Este o sursă excelentă de proteine.
5. Pescuitul lor se face prin metode sustenabile pentru mediu.
6. Sunt ieftini/ ieftine și bune.
7. Este o sursă bună de vitamina D și de vitamina B12, de cupru.
8. Este foarte bogată în seleniu și în cofactori ce îi favorizează absorbția, iar faptul că are un conținut scăzut în mercur recomandă sardina ca un produs ”detox” (când există deficit de seleniu și aport crescut de metil-mercur, căile de detoxifiere sunt blocate).
Sardina, bogată în proteine și grăsimi, taie pofta de mâncare
9. Fiind bogate în proteine și grăsimi, sardinele taie pofta de mâncare, conferă sațietate pe termen lung. Unele studii leagă sardinele de reglarea leptinei (hormonul sațietății).
Cum se prepară sardina
Sardinele se mănâncă preparate la grătar alături de salate, alături de paste sau la cuptor alături de cartofi copți și roșii coapte, dar și din conserve (BPA-Free) când se pun repede pe crackers, pe ardei grași sau în salate.
Nu le consumați niciodată prăjite în ulei de palmier (refolosit de o mie de ori)”, a explicat dr. Ruxandra Pleșea, potrivit Antena 3.