07 iun. 2024 | 16:56

Singurele joburi care vor rezista în fața inteligenței artificiale, potrivit Google. Ce meserii vor supraviețui și de ce?

News
Singurele joburi care vor rezista în fața inteligenței artificiale, potrivit Google. Ce meserii vor supraviețui și de ce?
Locurile de munca înlocuite de inteligența artificială

Tehnologia avansează pe zi ce trece, iar inteligența artificială este exemplul perfect. Dacă în trecut aveam nevoie de multă documentare pentru rezolvarea unei probleme, AI ne oferă soluția direct, fără multe bătăi de cap. Specialiștii sunt de părere că inteligența artificială va înlocui multe locuri de muncă, dar unele vor rezista.

Cele mai sigure meserii în fața inteligenței artificiale

Un studiu citat de Google numit „Oportunitatea economică de 100 de miliarde de euro a inteligenței artificiale generative în Europa Centrală și de Est” a arătat care sunt cele mai expuse și cele mai sigure locuri de muncă în fața inteligenței artificiale.

AI va duce la automatizarea a peste 300.000 de locuri de muncă din România. Va aduce îmbunătățiri de productivitate pentru 4,2 milioane de joburi, potrivit studiului Google.

Conform aceleiași surse, potențialul avans economic al AI este de 14-16 miliarde de euro pe următorii zece ani, adică echivalentul a unei creșteri de 5%.

Jurnaliștii, avocații, profesorii, meseriile sociale, religioase, lingviștii și finanțiștii. Acestea vor fi cele mai expuse locuri de muncă în fața inteligenței artificiale. De asemenea, job-uri precum personalul de marketing, matematicieni, relații publice, administratori sunt în pericol.

Pe de cealaltă parte, cei mai puțini afectați sunt angajații care se ocupă de evidența mărfurilor și de transport, managerii de hoteluri sau restaurante, vânzătorii, asistenții sociali, asistente medicale sau tehnicienii din domeniul telecomunicațiilor.

Pericolele din spatele AI

Inteligența artificială este un pas important și mare în tehnologie. Poate fi benefic dar, în același timp, poate fi și dăunător în anumite cazuri.

Pe lângă faptul locurile de muncă ale oamenilor vor fi înlocuite de AI, marile bănci avertizează de evoluția acestei tehnologii și faptul că unele companii s-au transformat în aproape unice surse de servicii aduc noi riscuri pentru industrie.

La Amsterdam a avut loc o reuniune a directorilor din domeniul tehnologie și finanțe. Unii participanți și-au exprimat îngrijorarea că volumul de putere de calcul necesar pentru a dezvolta capacități de AI va face băncile și mai dependente de un număr mic de furnizori de tehnologie.

Interesul în utilizarea inteligenței artificiale în domeniul financiar a crescut în anul 2022, odată cu introduce ChatGPT. De asemenea, directorul de tehnologie de la ING a declarat că „se așteaptă ca dependența de marile companii americane de tehnologie să crească și mai mult.”

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Amantul Elenei Ceaușescu. Misterul bărbatului cu care l-a înșelat pe Nicolae
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Viața la bloc. Gestul firesc care îți poate aduce amenzi de 500 de lei
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Centralele de apartament vor fi înlocuite în România. Ce se montează în loc
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
Modificări la PLATA pensiei. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro