Singura zonă de pe planetă pe care nicio țară nu o vrea. Unde se află și ce poți vedea aici

Singura zonă de pe planetă pe care nicio țară nu o vrea. Unde se află și ce poți vedea aici
Unde se afla singurul loc din lume pe care nu-l vrea nicio tara

Poate părea greu de crezut, dar există o anumită locație pe Terra care nu aparține niciunui stat mondial. Se află la granița dintre Sudan și Egipt, fiind o porțiune de pământ de deșert. Face parte dintr-un triunghi teritorial care nu aparține nimănui. Despre ce destinație este vorba.

Locul pe care niciun stat nu vrea să-l anexeze

Bir Tawil este ultimul petic de pământ care nu a fost revendicat, până acum, de niciun stat. Reprezintă o fărâmă mică din Africa, aflată între Sudan și Egipt. Deșertul nu este condus de nicio țară, fiind locuit de rezidenți permanenți și guvernat de nicio lege. Pentru a ajunge acolo, ai două opțiuni.

Prima opțiune ar fi să călătorești cu avionul în capitala sudaneză Khartoum, după care să închiriezi un jeep și să urmezi drumul Shendi la sute de mile până la Abu Hamed, o așezare care datează din vechiul regat Kush.

În zilele noastre, acesta servește drept ultimul avanpost uman permanent al regiunii înainte ca vastul și sterilul deșert nubian, de două ori mai mare decât Marea Britanie continentală, să înceapă să se desfășoare în partea nordică, notează cei de la The Guardian.

Considerată a fi țara nimănui, triunghiul Bir Tawil este o zonă de teren ce se întinde pe o suprafață de 2.060 de kilometri pătrați, al cărei nume se traduce prin „Fântână înaltă de apă”.

Cum poți ajunge în deșertul Bir Tawil

Deși terenul nu a fost anexat niciunui stat din jur, deșertul este exploatat din plin, atunci când vine vorba de organizarea unor expediții pentru amatorii de aventuri.

A doua opțiune pentru a ajunge la Bir Tawil este să te apropii din Egipt, pornind din cel mai sudic oraș al țării, Aswan, în jos prin întinderea aridă care se află între Lacul Nasser, la vest, și Marea Roșie, la est.

O mare parte din deșert a fost declarată zonă restricționată de armata egipteană și nimeni nu se poate apropia de graniță fără a obține mai întâi permisiunea acestora.

În iunie 2014, Jeremiah Heaton, un fermier american de 38 de ani, a plecat să exploreze zona, după ce a obținut documentele necesare de la autoritățile militare egiptene.

Bărbatul a pornit într-o expediție lungă de 14 ore prin canioane îndepărtate și munți zimțați, ajungând în cele din urmă în țara nimănui Bir Tawil, unde a plantat triumfător un steag, în onoarea fetiței sale în vârstă de 6 ani, pe care a proclamat-o „prințesa acestui regat al Sudanului de Nord.”

Urmăriți Playtech.ro și pe