Singura legumă pe care trebuie s-o pui în congelator. Trucul folosit de cele mai pricepute gospodine
Cum trebuie să depozitezi legumele și care dintre ele trebuie să stea neapărat la congelator. Toate gospodinele știu acest truc ce le ajută în bucătărie. Poți să-ți ușurezi mai bine activitățile zilnice dacă faci asta. De asemenea, termini masa de prânz mult mai rapid decât înainte și cei din familie te pot ajuta în asta. Cum trebuie să procedezi și la ce detaliu trebuie să fii atent?
Truc util în bucătărie: pune această legumă la congelator
Există multe trucuri pe care gospodinele le știu deja pentru a-și ușura munca în bucătărie. De exemplu, poți să tai verdeața pentru ciorbă sau diverse mâncăruri cât mai mărunt, ulterior să pui totul în câteva recipiente sau pungi la congelator.
Când ajungi la pasul acesta în procesul de gătire, scoate de la rece cantitatea exactă de leuștean, mărar sau pătrunjel și adaugă totul în preparatul tău. De asemenea, trucul util care este de mare ajutor este legat de ceapă.
Majoritatea oamenilor au o sensibilitate în privința mirosului ei, iar deseori chiar și bucătarii de duminică plâng atunci când o curăță și o toacă. Dacă vei pune ceapa în conjelator preț de 10 minute înainte să o cureți, atunci nu vei mai avea nicio problemă.
Dacă vrei ca legumele să fie mai crocante, lasă-le în apă rece și adaugă o jumătate de cartof în apă. Poți face asta înainte de a prepara morcovi, țeină sau ridichi. Mulți se feresc să curețe usturoiul pentru că este un pas ce necesită răbdare.
Poți să desprinzi cățeii de usturoi și să îi pui într-un borcan pe care îl închizi. Scutură bine totul și vei reuși să cureți rapid ce ai nevoie. Dacă vrei să împiedici ciorba să curgă pe marginile oalei când va da în foc, pune o lingură de lemn mică deasupra oalei, pe orizontală. Lingura va împiedica spuma sau apa să se reverse și va da lichidul înapoi.
Ce trebuie să faci după ce gătești?
- Pentru a scăpa de mirosul de usturoi de pe mâini, freacă o lingură metalică între degete; aceasta va atrage mirosul sulfuros.
- Folosește zeamă de lămâie sau oțet pentru a curăța și dezinfecta blatul de bucătărie și tocătorul, pulverizând generos și lăsând să acționeze timp de 15-20 de minute înainte de a le clăti.
- Dacă ai pătat cu ulei prosoapele de bucătărie, tapițeria mobilierului sau chiar hainele tale, pune sare sau bicarbonat de sodiu pe pată și lasă zece minute să acționeze. Ulterior va fi mai ușor de curățat pata.
- Pentru a curăța exteriorul cratițelor, al tigăilor sau al tăvilor, folosește o pastă din bicarbonat de sodiu și oțet, las-o să acționeze și folosește apoi un burete abraziv pentru a freca petele.
- Dacă ți s-a ars mâncarea și s-a lipit de fundul recipientului în care ai gătit, folosește cola sau altă băutură carbogazoasă cu ingrediente similare pentru a înmuia arsura. După câteva ore, vei reuși să speli cu ușurință recipientul.