Simulare bac 2019: ce subiecte au primit elevii la Limba Română

Simulare bac 2019: ce subiecte au primit elevii la Limba Română

Subiectele date la simulare bac 2019, proba Limba și Literatura Română, au fost publicate. Elevii de clasa a XI-a și a XII-a au susținut pe 18 martie simularea la Limba și Literatura Română.

Subiectele date la simulare bac 2019 au fost structurate în trei cerințe mari, fiecare cu mai multe subpuncte. Simularea examenului de bacalaureat a început la ora 09:00, iar elevii au avut la dispoziție trei ore pentru a rezolva subiectele.

Această etapă de simulare bac 2019 va continua zilele următoare. Pe 19 martie e programată proba la Limba și Literatura Maternă. Pe 20 martie o să fie simularea la proba obligatorie a profilului. Pe 21 martie a fost stabilită simularea la proba la alegere a profilului și specializării, care va fi organizată doar pentru elevii de clasa a XII-a. Rezultatele vor fi afișate pe 29 martie.

Subiecte la simulare bac 2019 – Limba și Literatura Română

La primul subiect de la simulare bac 2019, elevii de clasa a XI-a au primit un fragment din „Amintiri” de Ioan Slavici și au trebuit să răspundă mai multor întrebări pornind de la textul dat.

Spre exemplu, au avut de explicat sensul unei expresii prezente în fragment și de redactat un text de 30-50 de cuvinte în care să explice rolul bunicului în formarea nepotului.

La cel de-al doilea subiect, au avut de prezentat perspectiva narativă din fragmentul „Pânza de păianjen”, semnat de Cella Serghi. La ultimul subiect li s-a cerut să prezinte, într-un eseu de 400 de cuvinte, particularitățile unei comedii studiate.

La fel au fost structurate și subiectele de la simularea examenului de bacalaureat 2019 pentru elevii de clasa a XII-a, care la primul subiect au primit mai multe cerințe pe baza unui fragment din „Sub constelațiile numerelor” de Ion Barbu.

La cel de-al doilea subiect, li s-a cerut să comenteze în minimum 50 de cuvinte un fragment din „Toamnă de suflet” de Tudor Arghezi.

La ultimul subiect, liceeni au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularități de construcție a unui personaj într-un roman interbelic studiat.

Subiectele de simulare bac 2019 la Limba și Literatura Română au fost publicate pe pagina de internet edupedu.ro. Notele pe care elevii le vor obține la simularea la bac 2019 nu vor putea fi contestate și vor putea fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise pe care o pot depune atât elevii, cât și părinții acestora.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI