14 mart. 2022 | 12:25

Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă pe bani mulți la Indian Wells. Ce sumă va primi învingătoarea meciului

Sport
Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă pe bani mulți la Indian Wells. Ce sumă va primi învingătoarea meciului
Sorana Cîrstea și Simona Halep se înfruntă pe o miză sportivă, dar și financiară uriașe în optimile de la Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă pe bani mulți la Indian Wells. Cele două românce se vor întâlni în optimile de finală ale turneului dotat cu premii totale de 8.369.455 de dolari. Va fi doar a patra confruntare directă dintre ele și prima după aproape 12 ani. Dincolo de miza sportivă a partidei, Simona Halep și Sorana Cîrstea vor lupta și pentru o sumă consistentă ce-i va reveni câștigătoarei.

Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă pe bani mulți la Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea joacă pe bani mulți la Indian Wells. Cele două românce vor oferi un duel așteptat de multă vreme, în optimile competiției din California. În turul 3, Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) a trecut de americanca Cori Gauff (18 ani, 17 WTA), scor 6-3, 6-4, după o prestație foarte bună. La rândul său, Cîrstea (31 de ani, 27 WTA) a depășit-o pe Anna Kalinskaya (90 WTA), scor 5-7, 6-1, 6-0.

Simona Halep și Sorana Cîrstea vor fi față în față pentru prima oară după 12 ani. Iubita lui Ion Ion Țiriac este singura jucătoare din România care are un bilanț pozitiv în întâlnirile contra fostului lider mondial. Cîrstea conduce cu 2-1, dar ultima victorie datează tocmai din august 2010, când Sorana a câștigat la Cincinnati, scor 6-2, 6-4.

Ce sumă va primi învingătoarea meciului

Simona Halep și Sorana Cîrstea și-au asigurat deja suma de 94.575 de dolari, fiecare. Însă, învingătoarea confruntării directe va beneficia de un premiu aproape dublu, de 179.940 de dolari. În cazul că una dintre românce va atinge faza semifinalelor, ea va fi răsplătită cu un cec de 343.985 de dolari, pe când accesul în finala competiției va fi recompensat cu 646.110 dolari. Învingătoarea turneului de la Indian Wells va beneficia de suma de 1.231.245 de dolari.

Simona Halep a cucerit trofeul în 2015, în vreme ce Sorana Cîrstea se află la cel mai bun rezultat obținut în turneul californian. Soția lui Toni Iuruc se află pe locul 4  în topul jucătoarelor cu cele mai mari câștiguri din istorie obținute doar din tenis, ea având la ora actuală 38.288.535 de dolari. În același timp, Sorana Cîrstea poate depăși borna de 7 milioane de dolari câștigați în carieră.

„Ne-am antrenat de câteva ori în ultima vreme, dar nu foarte mult (n.r. – cu Sorana Cîrstea). Va fi o mare provocare pentru mine, dar este doar un alt meci. Sunt obișnuită să joc cu româncele. Desigur, va fi un meci greu pentru că este o jucătoare grozavă. Aștept cu nerăbdare ziua liberă și după mă voi gândi la partida următoare”, a declarat Simona Halep pentru WTA despre partida cu Sorana Cîrstea ce va avea loc marți seară.

Simona Halep poate fi depășită în ierarhia WTA de Sorana Cîrstea, dacă iubita lui Ion Ion Țiriac se va impune în partida din optimi. Ar fi pentru prima oară după aproape 9 ani când Cîrstea ar deveni jucătoarea numărul 1 a României.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total OBLIGATORII
Capital.ro
Patru zodii vor avea noroc la bani înainte de Paște | Se îmbogățesc rapid, iar oportunitățile apar de nicăieri
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
ALARMĂ de la medici. PRAFUL SAHARIAN poate fi mortal
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro