Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami și e pe locul 2 WTA

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami și e pe locul 2 WTA
Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami Open

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Miami Open și a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA, după ce a învins-o pe chinezoaica Qiang Wang cu scorul de 6-4, 7-5. Simona e la un singur pas să redevină numărul 1 mondial.

Sportiva noastră va întâlni în semifinalele turneului de la Miami învingătoarea dintre cehoaicele Karolina Pliskova și Marketa Vondrousova. Dacă va ajunge în finală, Simona Halep va fi din nou în fruntea ierarhiei WTA.

Pentru victoria din sferturile de finală, Simona Halep a primit un premiu în valoare de 354.000 de euro.

Simona Halep – Qiang Wang 6-4, 7-5 la Miami Open

Simona a făcut un prim set bun și a reușit să se impună cu 6-4, dar a abordat setul 2 mult mai relaxată și s-a văzut condusă cu 5-1 de Qiang Wang. Sportiva româncă a câștigat apoi 12 puncte la rând și a redus din diferență până la 4-5. În cele din urmă, Halep a reușit să se impună cu scorul de 7-5 și s-a calificat în semifinale.

Meciul dintre Karolina Pliskova și Marketa Vondrousova, care va decide advarsara Simonei Halep din semifinale, se joacă în această noapte.

Dacă se va califica în finală la Miami Open, Simona va urca din nou pe locul 1 în clasamentul WTA.

Reacția Simonei după victoria cu Wang

„E un turneu foarte frumos, să joc în semifinale, va fi o mare provocare. Aș putea să obțin cel mai bun rezultat aici, dacă joc finala, dar va fi un meci mare în runda următoare. Voi fi pregătită, voi încerca să mă bucur pentru acești spectatori minunați care sunt aici de fiecare dată.

Dacă joc bine, dacă joc cel mai bun tenis, am șanse mai mari să redevin nunmărul 1 WTA, dar nu asta am acum în cap. Vreau doar să-mi găsesc ritmul, să-mi găsesc cel mai înalt nivel și să joc pur și simplu cât mai bine posibil”, a declarat Simona la finalul meciului cu Qiang Wang.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI