Simona Halep ia atitudine. Ce le transmite politicienilor români

de: Claudiu Surmei
11 04. 2019

Simona Halep ia atitudine și le transmite un mesaj tranșant politicienilor. Sportiva este nemulțumită că Ministerul Tineretului și Sportului a decis să nu mai finanțeze Federația Română de Tenis. De situația în care se află tenisul românesc s-a plâns și Horia Tecău.

Chiar dacă tenisul românesc a fost în ascensiune în ultimii ani în special datorită performanțelor obținute de Simona Halep, dar și de prestațiile altor sportive și sportivi, Federația Română de Tenis a fost exclusă de la finanțare încă din anul 2017, după ce s-a dovedit că președintele George Cosac a fost ales în funcție cu ajutorul unor cluburi care nu erau afiliate.

„Cât priveşte Federaţia Română de Tenis ne manifestăm regretul privind problemele juridice în care aceasta se află şi care împiedică deocamdată eligibilitatea la finanţare. Sperăm ca în termenul de 60 de zile, stipulat de Metodologie, Federaţia de Tenis să depăşească această dificultate juridică şi să poată depune cererea de finanţare conform criteriilor de eligibilitate”, preciza Ministerul Tineretului și Sportului în urmă cu mai bine de un an.

Simona Halep: „FRT ar trebui finanțătă. Juniorii suferă”

Printre federațiile ale căror bugete au fost diminuate de către Ministerul Tineretului și Sportului se numără și unele care au obținut performanțe sau care au potențial să aducă României medalii la campionatele mondiale și la Jocurile Olimpice: handbal, rugby, scrimă și judo.

Cea mai gravă situație este la Federația Română de Tenis, care nu mai beneficiază deloc de finanțare. Simona Halep trage un semnal de alarmă și îi avertizează pe politicieni că în lipsa investițiilor, juniorii nu mai pot progresa, iar sportul românesc va intra și mai mult în declin.

„Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a declarat numărul 2 WTA.

„Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare”, a spus și Horia Tecău.