Simona Halep, nobilă înainte de Crăciun. Gestul ei a atras mii de lauri pentru campioana noastră

de: Gabriel Peneș
14 12. 2021

Simona Halep, nobilă înainte de Crăciun. Fostul lider mondial se pregătește în România pentru startul noului sezon. Ea a anunțt deja turneele la care va participa în luna ianuarie, în pregătirea participării la Australian Open, ce va avea loc între 17-30 ianuarie 2022. Între timp, campioana s-a implicat într-un efort colectiv umanitar pentru salvarea vieții unui antrenor croat de tenis.

Simona Halep, nobilă înainte de Crăciun

Simona Halep, nobilă înainte de Crăciun. Fostul lider mondial a decis să nu ia parte la turneul demonstrativ ce era programat în Africa de Sud, în 18 și 19 decembrie. Soția lui Toni Iuruc s-a temut de apariția variantei Omicron a Covid-19. Ea a preferat să rămână în București unde s-a antrenat de zor, inclusiv de Ziua Națională.

Simona Halep a făcut cunoscut, pe contul de Instagram al echipei sale și programul pe care-l va avea în ianuarie, la debutul noului sezon. Românca va participa, mai întâi, la turneul Melbourne Summer Set, de categorie WTA 250, ce va avea loc între 4-9 ianuarie.

După aceea, va fi prezentă la Sydney, la Sydney Tennis Classic, turneu WTA 500, în perioada 10-15 ianuarie. Ambele competiții vor pregăti participarea la Australian Open, primul Grand Slam al anului. Acesta se va desfășura la Melbourne, în perioada 17-30 ianuarie.

Gestul ei a atras mii de lauri pentru campioana noastră

Simona Halep a acceptat, în prag de Crăciun, să fie parte dintr-un efort colectiv umanitar destinat salvării vieții unui antrenor croat de tenis. Inițiativa i-a aparținut lui Gilles Cervara, antrenorul numărului 2 ATP, rusul Daniil Medvedev.

Acesta a mobilizat mai mulți jucători profesioniști pentru strângerea de bani în vederea ajutorării antrenorului Kristijan Schneider, care se luptă cu cancerul intestinal. În acest sens, va fi organizată o licitație unde vor putea fi achiziționate rachetele de tenis ale unor sportivi faimoși din circuitul profesionist de tenis.

Printre aceștia se numără rușii Daniil Medvedev și Andrey Rublev (Rusia), Victoria Azarenka din Belarus, croatul Marin Cilic  sau italianul Matteo Berrettini.

Alături de aceștia s-a implicat și Simona Halep. Ea apare într-o fotografie, cu o rachetă în mâini, în cadrul postării făcute de Gilles Cervara pe contul de Instagram.

Își oferă o rachetă în scopuri caritabile

„Aș dori să le mulțumesc acestor jucători pentru participarea la licitație. Fondurile strânse în urma vânzării rachetelor vor merge la prietenul nostru, Kristijan Schneider”, a fost mesajul lui Gilles Cervara pe Instagram, în care a etichetat-o și pe Halep.

Conform Playsport, soția lui Toni Iuruc a mai renunțat, tot în scopuri caritabile, cu altă ocazie, și la racheta cu care a jucat finala din 2018 de la Australian Open. Obiectul a fost vândut în cadrul unei licitații caritabile prezentate de Andreea Esca, numită „Bucharest Charity Fashion Show”.

Scopul a fost ajutorarea programului inițiat de Fundația Inovații Sociale Regina Maria, numit „Ajută o mamă să se ridice din nou”. 27.000 de euro s-au obținut la licitație în schimbul rachetei Simonei Halep, aceasta fiind cea mai mare sumă consemnată în cadrul evenimentului.