Simona Halep, făcută de râs în presa din Italia după ce a bătut-o pe Jasmine Paolini

de: Alexandra Chivu
17 09. 2020

Simona Halep a învins-o pe Jasmine Paolini, calificându-se în optimile turneului WTA de la Roma. Presa din Italia a vuit după ce românca le-a învins favorita.

Simona Halep, desființată în presa din Italia după câștigul de la Roma. Tenismena a fost făcută de râs după ce a bătut-o pe Jasmine Paolini

Simona Halep a trecut cu 6 – 3, 6-4 de Jasmine Paolini. Sportiva din Italia i-a pus probleme în unele momente campioanei noastre, dar Halep a reușit să treacă mai departe în minimum de seturi. Jurnaliștii din Italia au scris că favorita lor a avut o șansă de care nu a știut să profite, într-un meci în care adversara sa nu s-a ridicat la un nivel înalt.

„Simona Halep a jucat slab, dar Paolini nu a profitat”, au titrat cei de la livetennis.it.

„Halep a nu a părut în apele ei, dar Paolini a arătat un joc foarte slab în momentele decisive ale fiecărui set. Jasmine nu a dat niciodată senzația că poate face ceva în fața fostului număr unu mondial. Aceasta, deși a avut un joc destul de rutinat, a fost în siguranță în toate momentele”, au mai scris italienii.

Românca a obținut cea de-a 6-a victorie consecutivă de la reluarea tenisului, în fața Jasminei Paolini, după pauza cauzată de pandemia de COVID-19. Mai mult, în această perioadă, Halep nu a pierdut nicio partidă și a reușit să se impună în turneul de la Praga, în august. Ea are 10 victorii consecutive, după eșecul din semifinalele Australian Open, în fața Garbinei Muguruza, și se află într-o formă de zile mari.

Simona Halep – Dayana Yastremska, în optimi la Roma

Simona Halep o va întâlni pe Dayana Yastremska în optimi. Sportiva este considerată una dintre cele mai talentate din ”noul val”. În vârstă de 20 de ani, ucraineanca ocupă locul 29 în clasamentul WTA și are deja trei titluri de WTA câștigate, la Strasbourg, Hua-Hin și Hong Kong.

  • Cele două se vor întâlni pentru prima dată la simplu.

Cele mai bune poziții din carieră ale străinei sunt locul 32 în clasamentul la simplu al WTA, obținut în luna mai a anului 2019, și locul 190 în clasamentul la dublu, atins pe 31 iulie 2017. A câștigat trei titluri la simplu în circuitul WTA, dar și trei titluri la simplu și trei titluri la dublu în circuitul ITF.

  • Victorii-înfrângeri: 139-77.
  • Venituri în carieră: 708.916 de dolari.
  • Mâna cu care lovește: dreapta (rever cu două mâini)