Simona Halep este jucătoarea lunii în tenis. WTA a făcut anunțul

Simona Halep este jucătoarea lunii în tenis. WTA a făcut anunțul
Simona Halep a fost declarată jucătoarea lunii august de către WTA

Simona Halep joacă puțin în circuitul WTA, dar atunci când o face este pur și simplu invincibilă. De la reluarea sezonului, Halep a jucat un singur turneu, pe care l-a și câștigat. Este vorba despre competiția de la Praga, unde a obținut o victorie în finala cu Elise Mertens. Iar pentru evoluțiile sale din partida cu Mertens, românca a primit și titlul de cea mai bună jucătoare a lunii. Distincția a fost oferită datorită voturilor pe care le-a primit Halep pe site-ul oficial al WTA. Trofeul de la Praga a fost al 21-lea al carierei pentru cea mai titrată jucătoare de tenis a României.

Simona Halep câștigase titlul de cea mai bună jucătoare a lunii și în februarie, înainte de închiderea circuitului WTA

Simona Halep fusese declarată juătoarea lunii și în februarie, înainte de oprirea sezonului din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci, jucătoarea de pe locul 2 mondial reușea să se impună în turneul de categorie Premier de la Dubai, după o finală cu Elena Rybakina. De altfel, Simona este jucătoarea care a câștigat de cele mai multe ori trofeul de jucătoarea lunii în ultimii ani.

Pentru luna steptembrie, Simona Halep nu va putea să își apere acest titlu. Asta pentru că a decis să nu participe la cea mai importantă competiție din această perioadă, US Open 2020. Totuși, Simona revine pe teren începând cu 14 septembrie, când va lua start turneul de la Roma. Apoi, la sfârșitul lunii septembrie, pe 28, va lua startul și ultimul turneu de Grand Slam din 2020, Roland Garros. Competiție care se va încheia pe 4 octombrie și ar putea fi ultima din acest an pentru Halep.

Simona Halep este pe locul 2 în clasamentul WTA, Live, depășită doar de Ashleigh Barty. Jucătoarea din Australia are un avantaj uriaș și aproape sigur va termina anul pe primul loc. În schimb, Halep poate fi depășită la actualizarea din 14 septembrie. Sofia Kenin ar putea să trecă peste româncă și să o trimită pe locul 3. Dar asta doar dacă tânăra jucătoare din SUA se va impune la US Open 2020.