Simona Halep e ținta unei răzbunări?! Ce a anunțat avocatul sportivei de la tribunal

de: Ioana Bucur
09 11. 2022

Să fie oare Simona Halep ținta unei răzbunări? Care sunt cele două variante luate în calcul în cazul acuzațiilor de dopaj ce o vizează după testarea pozitivă la un control antidrog făcut la US Open 2022. Ce a anunțat avocatul jucătoarei de tenis de la tribunal. Constănțeanca are doar 20 de zile la dispoziție să își pregătească următorul pas.

Simona Halep, victima unei răzbunări?

Simona Halep a ajuns într-o situație pe care nu și-o dorește niciun sportiv de performanță. În vârstă de 31 de ani, ocupanta locului 9 în clasamentul WTA este acum suspendată după ce a fost depistată pozitiv în urma unui control antidoping făcut la US Open 2022, acuzațiile ce o vizează putând să o țină departe de terenul de tenis câțiva ani ceea ce ar putea însemna, de fapt, finalul carierei sale.

Românca a depășit faza de investigație și are 20 de zile la dispoziție pentru a decide următorul pas și a-și alege apărarea. Avocații români ai tribunalului independent Sport Resolutions, unde va fi audiată Simona Halep, au dezvăluit că aceasta poate spune că a fost victima unui sabotaj sau că mâncarea pe care a consumat-o a fost contaminată.

Cu toate astea, avocatul Paul Ciucur nu exclude o variantă îngrijorătoare, aceea că Simona Halep ar putea fi victima unei răzbunări.

„Marșarea pe un sabotaj intenționat, dar asta presupune, desigur, o persoană care să fie dispusă, disponibilă și care să fi procedat, fără știrea ei, la această contaminare intenționată.”, a declarat avocatul Paul Ciucur, pentru TVR 1.

Cele două variante ale sportivei

Al doilea avocat român de la Sport Resolutions, Dan Mihai, vorbește despre varianta mâncării contaminate, dând ca exemplu cazul Sara Errani, care a primit o suspendare de doar zece luni după ce a susținut că și-a preparat paste în vasele folosite de o rudă bolnavă de cancer.

„Este cazul Errani, care este un caz mai recent. Contaminarea s-a întâmplat ca urmare a interacțiunii unor medicamente folosite de bunica ei cu mâncarea pe care sportiva a ingerat-o”, a declarat Dan Mihai.

„Este o șansă destul de redusă ca, prin contaminare în mâncare, alta decât intenționată, să se fi putut regăsi o asemenea cantitate. Singura variantă ar rămâne o contaminare intenționată”, a mai afirmat Paul Ciucur.

Simona Halep are acum două variante: poate pleda vinovată, riscând să primească o suspendare de până la trei ani, sau își poate menține nevinovăția, pornind un proces.