Simona Halep, declarația care a șocat o lume întreagă. ”Probabil, voi anunța că voi juca un ultim meci și mă voi retrage!”

de: Ștefan R. Apostol
25 01. 2020

Ajunsă la 28 de ani, Simona Halep va juca optimile de finală de la Australian Open 2020, împotriva belgiencei Elise Mertens. Disputa va avea loc pe 27 ianuarie. Încă nu se știe ora oficială de joc, dar cert este că Simona are șansa de a ajunge în finala turneului.

Simona Halep, declarația care a șocat o lume întreagă

Începutul de an a însemnat un parcurs foarte bun al Simonei la primul mare turneu de Grand Slam, din Australia, ajungând acum să joace optimile de finală. Ultimul meci, cel din turul trei, împotriva kazahei Yulia Putintseva, a fost unul de anduranță, greu, dar finalul a fost unul pe măsura jocului celor două adversare. Simona a câștigat acel meci cu scorul de 6-1, 6-4. În interviul dat, imediat după meci, Simona a surprins audiența, dar și presa de specialitate, atunci când  a mărturisit în cadrul conferinței că se gândește la retragerea din activitate.

Sportiva din Constanța a subliniat că nu știe data exactă când va pune punct competițiilor din tenisul profesionist. A mai spus că acest lucru s-ar putea produce după modelul danezei Caroline Wozniacki, cea care și-a anunțat retragerea înainte de participarea la Australian Open.

”Probabil, voi anunța că voi juca un ultim meci și mă voi retrage!”

“Chiar vorbeam ieri cu fratele meu despre asta. Nu știu, nu m-am gândit încă la asta. Dar probabil că voi face ca ea (n.r.: Caroline Wozniacki). Voi anunța că voi juca un ultim turneu, iar apoi mă voi retrage (…). Nu pot spune că acesta este ultimul meu an în circuit pentru că mă răzgândesc destul de des. Voi anunța înainte și apoi voi fi în afara acestei lumi”, a declarat Simona Halep la conferința de presă după meciul cu Yulia Putintseva.

Simona Halep, declarația care a șocat o lume întreagă. ”Probabil, voi anunța că voi juca un ultim meci și mă voi retrage!” (foto: Clasament oficial WTA 2020)

În acest moment, după victoriile de la Australian Open, Simona a urcat pe locul trei în clasamentul WTA. cu 17 turnee jucate, acumulând un total de 5.561 de puncte WTA.