Simona Halep, adversară puternică în optimile de la Australian Open. Ce s-a întâmplat ultima dată când s-au întâlnit

Simona Halep, adversară puternică în optimile de la Australian Open. Ce s-a întâmplat ultima dată când s-au întâlnit

Simona Halep este calificată, deja, în optimile Turneului de Grand Slam, ”Australian Open 2020”. Cu alte cuvinte, așa cum menționam cu altă ocazie, Simona a devenit favorită la câștigarea trofeului. Adversare din optimi, însă, nu este atât de facilă, pe cât și-ar dori Simona.

Simona Halep, adversară puternică în optimile de la Australian Open

Adversara din optimile Australian Open este nimeni alta, decât belgianca Elise Mertens. Mertens, în vârstă de 24 de ani, are la activ, până în acest moment, cinci single-uri și nouă titluri de dublu la turneul WTA, inclusiv un titlu la dublu Grand Slam la US Open 2019, precum și unsprezece single-uri și treisprezece titluri de dublu în circuitul ITF.

Ce s-a întâmplat ultima dată când s-au întâlnit

Românca noastră s-a mai întâlnit de trei ori cu Mertens, câştigând două partide, scor 6-1, 6-2, în sferturi la Roland Garros şi 6-0, 6-3, în optimi la Madrid, ambele în 2018, iar jucătoarea belgiană i-a „furat” un trofeu româncei, după 3-6, 6-4, 6-3, în finala ediţiei 2019 a Qatar Open.

După meciul câștigat de belgiancă împotriva jucătoarei din Statele Unite, Cici Bellis, Mertens a vorbit într-un interviu despre următorul meci, din optimi, împotriva Simonei Halep

„Va fi un meci foarte dificil, dar sunt fericită ca am ajuns în optimile de finală și o să mă pregătesc. Acum însă vreau să mă bucur de această calificare. Fiecare adversară e diferită așa ca fiecare zi e diferită. O sa dau 100% în fiecare meci””, a spus Elise Mertens la interviul oferit după meciul câștigat cu CiCi Bellis.

Simona Halep, adversară puternică în optimile de la Australian Open. Ce s-a întâmplat ultima dată când s-au întâlnit
Simona Halep, adversară puternică în optimile de la Australian Open. Ce s-a întâmplat ultima dată când s-au întâlnit (foto: Australian Open 2020)

Simona Halep se aşteaptă la o confruntare dificilă, amintindu-şi de finala pe care a pierdut-o, anul trecut, în fața belgiencei la Doha.

„Am jucat de câteva ori, suficient cât să ştiu cum joacă şi ce ar trebui să fac contra ei. Ştiu că joacă bine, preferă să joace repede de pe baseline. Şi că luptă până la sfârşit, ştiu că am avut set şi break la Doha”, a spus Simona.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI