Simona Halep, cea mai slabă clasare din 2013 încoace. Veste de ultimă oră, ce se întâmplă de luni

Simona Halep, cea mai slabă clasare din 2013 încoace. Veste de ultimă oră, ce se întâmplă de luni
Cate locuri a coborat Simona Halep in topul WTA

Simona Halep este, cu siguranță, cea mai mare tenismenă româncă din toate timpurile, reușind performanțe incredibile în sportul alb. Cu toate acestea, sportiva a coborât din nou în clasamentul WTA. Ce loc ocupă acum Simona Halep în topul celor mai mari tenismene din lume.

Câte locuri a coborât Simona Halep în topul WTA

Simona Halep nu trece prin cea mai bună perioadă a ei pe plan profesional. Fostul lider mondial a corobât din nou în ierarhia mondială a tenisului feminin mondial, clasându-se actualmente pe locul 17 în topul WTA.

După rezultatele înregistrate la turneul de la Chicago și după ce elvețianca Belinda Bencic a abandonat meciul cu Elena Rybakina, Simona Halep a pierdut încă o poziție iar începând de luni, 4 octombrie, Simona Halep va ocupa locul 17 în clasamentul WTA. Constănțeanca nu s-a mai aflat atât de jos pe ierarhia mondială a tenisului din 2013.

În anul 2017, Simona Halep cucerea lumea când devenea liderul mondial al tenisului, ocupând locul 1 în topul WTA. Deși în 2019 a coborât pe locul 4, iar anul trecut, în plină pandemie a urcat pe poziția secundă în clasamentul celor mai bune tenismene din lume, până la sfârșitul anului 2021 sunt slabe șanse pentru ca Simona Halep să revină în top 10 WTA.

Simona Halep îl recomandă pe Darren Cahill pentru a fi antrenorul Emmei Răducanu

Simona Halep va participa la turneele Indian Wells, Kremlin Cup și Transylvania Open la sfârșitul acestui an. Fostul lider mondial este favorita numărul 1 a turneului de la Cluj, constănțeanca plasându-se, momentan, pe poziția 17 în clasamentul WTA.

Emma Răducanu a mărturisit că Simona Halep este o adevărată inspirație pentru ea, fiind unul dintre idolii săi în tenis, iar participarea celor două românce la Transylvania Open ar reprezenta prima dată când cele două tenismene s-ar întâlni pe teren.

Emma Răducanu se gândește la o posibilă colaborare cu Darren Cahill, iar Simona Halep crede că este o idee foarte bună ca tânăra să fie ghidată de fostul ei antrenor de tenis.

„Mi se pare o variantă bună pentru Darren. Emma e o fată extraordinară, are un potenţial mare pentru a câştiga şi alte turnee de Grand Slam.

Cred că se va odihni puţin (n.r. Darren Cahill), apoi, cred că va fi cu altcineva. Oricum, nu cred că vom fi vreodată adversari, vom rămâne prieteni pentru totdeaună.”, a declarat Simona Halep pentru Telekom Sport.