Simona Halep, adevărul despre Patrick Mouratoglou. Cum a reacționat antrenorul francez când s-a declanșat scandalul de dopaj – VIDEO

de: Sorin Barbu
28 04. 2023

Simona Halep l-a lăudat pe Patrick Mouratoglou în primul său interviu de la declanșarea scandalului de dopaj. De alftel și discuția a avut loc la un site unde antrenorul francez este cofondator. Sportiva a dezvăluit cât de mult ajutor a avut din partea lui și a dezvăluit cum a reacționat când a primit scrisoarea în care i se spunea că în corpul ei s-a găsit Roxadustat.

Simona Halep a dezvăluit cum a reacționat Patrick Mouratoglou în momentul în care s-a declanșat scandalul de dopaj

Simona Halep a decis să rupă tăcerea și să vorbească despre faptul că nu înțelege de ce cazul ei nu a fost analizat, deși a cerut o audiere urgentă, conform reglementărilor. Sportiva din România a jucat ultimul meci la finalul lunii august la US Open 2022, iar pe 7 octombrie a fost suspendată provizoriu pentru dopaj, după ce la un test de urină s-a găsit în corpul ei Roxadustat.

Jucătoarea de tenis a acordat acest prim interviu site-ului Tennis Majors, unde cofondator este Patrick Mouratoglou. În timpul discuției a vorbit foarte mult despre rolul important pe care l-a avut antrenorul francez în această perioadă.

„Până acum, aceasta este cea mai grea bătălie cu care m-am confruntat în viața și cariera mea. Am primit scrisoarea de la ITF în care îmi spunea că am fost testată pozitiv cu o cantitate extrem de scăzută de roxadustat. Am putut conta în această provocare pe sprijinul lui Patrick (Mouratoglou), antrenorul meu, primul căruia i-am trimis un mesaj pentru a mă asigura că am înţeles scrisoarea care mi-a fost trimisă când am fost înştiinţată de testul pozitiv.

De atunci, am putut conta pe ajutorul lui în fiecare etapă. Şi tocmai pentru că a fost alături de mine am putut descoperi adevărul”, a declarat Simona Halep.

Declarațiile sportivei din România sunt ca „un pansament” pentru Patrick Mouratoglou, un antrenor acuzat că în această perioadă a avut o atitudine pasivă și bănuit chiar că ar fi responsabil de această greșeală. Ion Țiriac și Ilie Năstase au fost doi dintre contestarii francezului.

Cum a reacționat Simona Halep când a aflat că este acuzată de dopaj

Simona Halep a povestit și cum a reacționat când a aflat că în corpul ei s-au găsit substanțe interzise. A căutat pe internet ce este Roxadustat.

„După cum am spus, nu auzisem niciodată despre substanță, așa că nu știam cum aș putea să-l iau și, de fapt, cum ar putea fi putut să ajungă în urină.

„După multe investigații, au aflat că a existat o contaminare, o contaminare a suplimentului și de aceea cantitatea era atât de scăzută în corpul meu. O contaminare este atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo.

Experții au muncit mult pentru a afla sursa acestei contaminări și au aflat că suplimentul a fost contaminat cu o cantitate mică de substanță”, a mai spus sportiva din România.

Simona Halep a dezvăluit că în acest moment are programată o audire pe data de 28 de mai, dar nu este convinsă că aceasta va avea loc. Până acum au fost amânate alte două ședințe

Jucătoarea de pe locul 26 WTA se află în aceste zile în Franța unde se antrenează la academia lui Patrick Mouratoglou.