Simona Halep a prins un top fascinant. Multe jucătoare doar visează la asta

Simona Halep a prins un top fascinant. Multe jucătoare doar visează la asta
Simona Halep rezistă în sportul alb

Selectarea primelor zece jucătoare de tenis poate fi o sarcină dificilă și subiectivă. Au fost atât de multe jucătoare mari în ultimii 50 de ani. Acest lucru nici măcar nu ia în considerare jucătorii extraordinari de la începutul secolului XX. A fost dificil să se aleagă primele zece femei ale tenisului mondial. Important este că Simona Halep face parte din acest top.

Simona Halep rezistă în topul celor mai titrate jucătoare

Într-un top al celor mai bune jucătoare din toate timpurile, jucătoarea noastră nu și-a găsit locul, din păcate. Dar nu e târziu să o regăsim în acest top, în câțiva ani. În schimb, în cel al celor mai titrate jucătoare încă active, Simona noastră ocupă un loc fruntaș.

Jucătoarea noastră ocupă un bine-meritat loc cinci, înaintea sa clasându-se Serena Williams, Venus Williams, Kim Clijsters și Petra Kvitova, campioana de la Doha de anul acesta.

În spatele sportive române, Simona Halep, este situată Victoria Azarenka, urmată de Svetlana Kuznetsova. Palamersul Simonei, conform celor de la Eurosport, este de 22 de titluri câștigate consecutiv în cariera ei de până acum.

Simona a ajuns să joace în toți acești ani de carieră 39 de finale de turnee de Grand Slam, din care a câștigat 22, ceea ce înseamnă că locul cinci este unul meritat în acest top internațional făcut de Eurosport.

Unul din momentele de glorie, înainte de Australian Open, și alte turnee grele, a fost în 2014, la finala de la Madrid. Atunci o întâlnea pe Maria Sharapova. Cu un an înainte Halep câștiga șase titluri WTA.

Doar Serena Williams a câștigat mai mult. Și tot atunci urca vertiginos de pe locul 47 pe locul 11 în clasamentul WTA. Era o creștere fulminantă a Simonei, performanță ce avea să o ducă, ulterior, spre ocuparea locului 1 mondial WTA.

Jocul Simonei, un joc inteligent

Încă de la primele sale apariții, la începutul lui 2006, presa de specialitate vedea în jocul Simonei inteligența, determinarea și puterea de a reveni. Simona Halep este inteligentă pe teren, așa cum o a demonstrat-o și în victoria împotriva Serenei Williams în finala de la Wimbledon 2019.

”De-a lungul întregii cariere, Simona Halep a reușit să-și contrabalanseze lipsa de înălțime în comparație cu principalii săi rivali, folosindu-și abilitatea mare de a citi jocul adversarului, abilitatea de a scana și acoperi terenul și capacitatea de a-i face pe ceilalți să comită erori. Ea, ea însăși, nu comite de obicei multe erori. Românca este atletică și echilibrat.

Poate parcurge multă distanță pe teren fără să fie obosită prea devreme. Face diferența atunci când se confruntă cu adversari mai puternici și mai înalți, dar mai puțin sportivi. Ea poate fi puternică și agresivă de la linia de bază și poate merge rapid la plasă, dacă este nevoie, mai mult decât majoritatea jucătorilor WTA.”, scrie elgoios presa internațională la adresa Simonei.

Acum ocupanta locului trei mondial are nevoie de o reenire și de o victorie răsunătoare pentru a-și demonstra, dacă mai era nevoie, valoarea și tenacitatea de care a dat dovadă până acum. Rămâne să așteptm aeastă revenire a Simonei cât mai curând.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI