Simona Halep a cucerit un jucător din Top 10 mondial: „O urmăream cu plăcere”

Simona Halep a cucerit un jucător din Top 10 mondial: „O urmăream cu plăcere”
Simona Halep se pregătește să ia startul în turneul de la Roland Garros, de la care a absentat anul trecut din cauza gravei accidentări la gamba stângă suferită la Roma

Simona Halep a cucerit un jucător din Top 10 mondial. Fostul lider mondial e gata să ia startul în turneul de la Roland Garros. Românca a devenit, de-a lungul anilor, un adevărat model pentru mai tânăra generație de jucătoare, de la Emma Răducanu până la Iga Swiatek, actualul număr 1 WTA. Dar Simona Halep a fascinat și un mare jucător, prezent în Top 10 masculin.

Simona Halep a cucerit un jucător din Top 10 mondial

Simona Halep a cucerit un jucător din Top 10 mondial. Jucătoarea din Constanța va lua startul la Roland Garros, întâlnind-o în primul tur pe croata Ana Konjuh (66 WTA). Românca a cucerit trofeul în 2018 și a mai jucat două finale, în 2014 și 2017.

Halep s-a declarat proaspătă și sănătoasă înaintea începerii competiției, ea depășind accidentarea la gleznă suferită la Roma.

„Mă simt proaspătă, plină de încredere, sănătoasă. În sfârșit! Nu am nicio problemă cu accidentările în acest moment, mă bucur să fiu iar pe teren și abia aștept să joc pentru că doar așa pot să îmi îmbunătățesc evoluțiile. Urmează Roland Garros, turneul meu favorit și sunt mereu fericită să mă aflu la Paris. Acum va fi puțin diferit, pentru că în 2021 nu am jucat și simt că mai am nevoie de puțin timp pentru a-mi recăpăta încrederea pe deplin”, a spus Simona Halep, conform eurosport.ro.

„O urmăream cu plăcere”

Simona Halep a devenit deja un model pentru mai tânăra generație de jucătoare. Printre cele care au declarat că o consideră o inspirație se numără Emma Răducanu, dar și actualul lider mondial, poloneza Iga Swiatek. Dar Halep a făcut „victime” și în rândul jucătorilor. Iar unul dintre ei este chiar ocupantul locului 8 ATP, norvegianul Casper Ruud (23 de ani).

Ruud a declarat că o urmărea mereu cu plăcere pe Halep, atunci când aceasta se afla în vârful ierarhiei mondiale.

„Halep a făcut echipă cu Patrick Mouratoglou, care ar putea fi o relație interesantă, de urmărit. Cu câțiva ani în urmă, când era în vârful ierarhiei, o urmăream mereu cu plăcere pentru Simona Halep deoarece construiește punctele foarte bine.

Avea un joc bine structurat. Nu este o jucătoare care lovește puternic sau cea mai puternică fată dar a fost numărul unu în lume, câștigând Grand Slam-uri deoarece făcea lucrurile potrivite”, a spus Casper Ruud, conform Tennis365.

De altfel, Simona Halep și Casper Ruud au fost colegi într-o acțiune caritabilă ce a avut loc înainte de turneul de la Miami, în luna martie. Ambii și-a făcut timp să fie prezenți la un eveniment organizat de Rebuilding Together, o fundație umanitară ce are filială și în Florida. Alături de italianul Fabio Fognini, Halep și Ruud au participat activ la renovarea casei unei familii sărace din Miami Gardens.

„Este o experiență frumoasă să fiu astăzi aici. A trebuit să zugrăvesc, dar a fost plăcut și mă bucur că pot să fac parte la așa ceva. Înseamnă că toți trebuie să facem asta. Sper să facă toți oamenii care au posibilitatea să dea un mic ajutor. Nu am făcut mare lucru dar mă bucur că sunt prezentă și că pot, totuși să fac ceva mic. Până acum nu am trăit o asemenea experiență, dar e prima oară și mă bucur…”, a declarat Simona Halep, conform ProSport.