Simona Halep a ales care va fi primul turneu după pandemia de coronavirus! Anunţ oficial al româncei

Simona Halep merge la Palermo pentru primul ei turneu după pandemia de coronavirus

Simona Halep este gata să revină în circuitul WTA, începând cu luna august. Românca a confirmat sâmbătă că va fi prezentă la turneul de la Palermo, programat în perioada 3-9 august. Organizatorii încercau de mai mult timp să o convingă pe Halep să meargă în Sicilia, dar aceasta ezita să dea un răspuns. Între timp, se pare că fostul lider mondial a decis că Italia este destul de sigură în acest moment. Spre deosebire de România, unde numărul cazurilor de Covid-19 este în creştere, lucrurile merg mult mai bine în Italia.

Simona Halep, anunţ uriaş pentru fani: „Voi reveni la Palermo după 10 ani”

Oficialii turneului de la Palermo au anunţat pe pagina lor de Twitter că Simona Halep a confirmat prezenţa. Românca a şi transmis un scurt mesaj pentru fanii ei.

„Salut tuturor, sunt foarte fericită să anunţ că voi reveni la Palermo după 10 ani. Sper să am o săptămână grozavă acolo. Ne vedem în curând”, a spus Simona Halep.

https://twitter.com/LadiesOpenPA/status/1281869531774947328?s=20

Turneul de la Palermo este de categorie International, cu premii totale în valoare de 220.000 de euro. Învingătoarea primeşte 250 de puncte în clasamentul WTA. Simona Halep nu va avea o misiune uşoară pe zgura din Sicilia. Cea mai importantă adversară va fi Kiki Bertens, locul 7 mondial, care este şi ea recunoscută pentru jocul pe zgură.

Simona Halep a mai participat o singură dată la Palermo, în anul 2010, când era în zona locului 100 în clasamentul WTA. A fost învinsă încă din primul tur, de franţuzoaica Aravane Rezai, locul 20 WTA în acel moment. Deşi avea doar 18 ani, Simona a făcut un meci foarte bun, cedat în trei seturi. A fost 5-7, 6-4, 2-6. Simona Halep termina acel an pe locul 81 WTA, iar în 2011 urma să pătrundă pentru prima dată în carieră în top 50.

Simona Halep alege să joace pe zgură la primul turneu de după pandemie, un nou semn că este tentată să renunţe la US Open 2020 şi să îşi concentreze pregătirea pentru obţinerea unui nou titlu la Roland Garros.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI