12 mart. 2024 | 08:00

Simona Halep a ajuns la Miami, dar o aşteaptă o mare provocare. Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu VIDEO

Sport
Simona Halep a ajuns la Miami, dar o aşteaptă o mare provocare. Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu VIDEO
„Mulțumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate”

După un an și aproape 7 luni de absență de pe terenurile de tenis, în sfârșit Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) dădea sentința finală în cazul Simonei Halep. Cu alte cuvinte, românca noastră a reușit să-și dovedească nevinovăția și să revină în sportul pe care-l iubește. Și asta se va întâmpla la turneul de la Miami, unde Simona a și ajuns, de altfel, dar o aşteaptă o mare provocare. Citește mai departe și află cne nu este fericit pentru participarea româncei la turneu.

TAS a făcut dreptate în cazul Simonei Halep

Pe 5 martie, după o perioadă extrem de lungă de presiuni, acuzații nefondate și bătălii avocățești, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) lua act de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) în cazul jucătoarei române de tenis Simona Halep.

În urma unei audieri care a avut loc în perioada 7-9 februarie 2024 la Lausanne, Elveția, comisia TAS a admis parțial apelul formulat de Halep împotriva sancțiunii disciplinare impuse de un tribunal independent în septembrie 2023, reducând perioada de ineligibilitate de la patru ani la nouă luni, perioadă care deja fusese pusă în aplicare prin deciziile inițiale ale ITIA.

„Un element esențial al procesului antidoping este capacitatea unui jucător de a face apel, iar ITIA respectă atât dreptul lor de a face acest lucru, cât și rezultatul.

ITIA așteaptă decizia completă și motivată și o va analiza amănunțit în timp util.”, a declarat directorul executiv al ITIA, Karen Moorhouse.

Vezi și: Ce le transmite românca celor care nu au crezut în ea, îi dă replica Serenei Williams. Sportiva revine pe teren: „Mi-e teamă de ce va fi”

În 2023, Halep a fost găsită, de către un tribunal independent, că a încălcat programul antidoping al tenisului. Pentru detalii complete, inclusiv decizia scrisă de la audierea în primă instanță, faceți clic aici.

Simona Halep a ajuns la Miami

Jucătoarea este liberă să își reia jocul începând cu data de la data decizie TAS, sub rezerva oricăror cerințe privind data de intrare în anumite turnee. În aceeași zi în care primea decizia, organizatorii turneului de la Miami îi ofereau un wildcard, o invitație oficială de a juca în cadrul turneului, iar Ambasada SUA la București emita un comunicat oficial pe această temă.

Vezi și: Simona Halep revine pe teren mai repede decât s-ar fi aşteptat? Unde ar putea concura în doar câteva zile

Așadar, Simona Halep va reveni în tenis la Miami Open în această lună, după ce a câștigat apelul la suspendarea pentru dopaj și a obținut reducerea pedepsei de la patru ani la nouă luni.

„Mulțumesc turneului pentru că mi-a oferit această oportunitate și abia aștept să mă întorc pe teren și să concurez. Ne vedem cu toții în curând!”, a postat joi, pe rețelele de socializare, dubla campioană de Grand Slam și fosta jucătoare nr. 1.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

O aşteaptă o mare provocare

Dar, conform organizatorilor, nu va fi un turneu ușor pentru jucătoarea noastră, având în vedere că ar putea da piept cu Venus Williams, Caroline Wozniacki, Emma Răducanu, Kei Nishikori, care au primit wild card-uri la Miami.

Venus Williams a câștigat Miami Open de trei ori în cariera sa. În prezent în vârstă de 43 de ani și aflată pe locul 484, septupla campioană la turnee majore va debuta săptămâna viitoare la Indian Wells. Emma Răducanu și Kei Nishikori au primit, de asemenea, locuri.

Simona Halep a ajuns la Miami, dar o aşteaptă o mare provocare. Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu

Cine nu este fericit pentru că Simona Halep a ajuns la Miami

Tara Moore, o fostă jucătoare de tenis britanică, a făcut recent apel la WTA în contextul în care Simona Halep a primit un wildcard pentru Miami Open.

Jucătoarea a fost depistată pozitiv cu metaboliți de nandrolon și boldenonă după Openul de la Bogota 2022, în aprilie 2022. Britanica susține că nu a consumat substanța interzisă cu bună știință. În decembrie 2023, ITIA a decis că substanța interzisă se afla în carnea contaminată pe care ea a consumat-o și, prin urmare, i s-a permis să concureze din nou.

Simona Halep, care de asemenea a făcut recent apel și a anulat interdicția de a mai juca tenis din cauza unui incident de dopaj, a dezvăluit pe rețelele sale de socializare că a primit un wildcard pentru a concura la Miami Open 2024. Moore a postat anunțul pe X și a felicitat-o pe Halep pentru că a reușit să revină cu ușurință în acest sport.

Ea a criticat, de asemenea, lipsa de sprijin din partea WTA în cazul ei de dopaj. Moore a sugerat să existe o regulă care să le permită jucătoarelor care sunt găsite nevinovate să folosească un clasament de protecție.

„Este grozav că @Simona_Halep este capabilă să se repună pe picioare atât de repede.

Păcat că nu este la fel pentru mine și pentru alte jucătoare care au fost exonerate și care nu sunt atât de sus pe totem. WTA are nevoie de o regulă Că, dacă un jucător este găsit fără nici o vină sau NEGLIJENȚĂ LA TOATE, ar trebui să primească cel puțin o protecție. Nici măcar un e-mail de bun venit înapoi sau chiar și un sumar.

Aici este calitatea de membru pentru restul anului în care nu ai apucat să joci când ai fost acuzat pe nedrept este pur și simplu descurajator.”, a scris Moore  pe X.

Simona Halep a ajuns la Miami, dar o aşteaptă o mare provocare. Cine nu este fericit pentru participarea româncei la turneu

Halep va reveni la Miami Open, unde a ajuns de două ori în semifinale, în 2015 și 2019, și o apariție în sferturi de finală în 2016 și 2017.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Ce s-a ales de Dan Bordeianu, fostul iubit al Adelei Popescu. Din ce face bani și cu ce se ocupă acum actorul celebru din telenovele
Click.ro
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander într-un lansator-momâie lăsat de ucraineni în câmp
Digi24
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600 de ani, dar nu a ruginit nici până astăzi
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Un aeroport care a reușit o performanță unică. Nicăieri nu s-a mai întâmplat asta
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Capital.ro
Începe distribuirea deciziilor de pensionare după recalculare. Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
ANUNȚ despre FLORIN PIERSIC! APROPIAȚII actorului au dat VESTEA
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro