Sigur nu știai asta! De ce ciocolata albă nu este de fapt ciocolată

de: Anca Lupescu
10 02. 2022

Cei mai mulți iubitori de deserturi au încercat ciocolata albă. Ciocolata albă este un amestec de unt de cacao, lapte din lapte, îndulcitori și alte arome – dar fără solide de cacao sau nibs. Aceasta tinde să fie un dulce polarizant, în special în rândul tipului de iubitori de ciocolată îndârjiți care tind spre varietățile întunecate, care au un conținut ridicat de cacao și un conținut scăzut de zahăr.

Din ce e făcută ciocolata albă

De fapt, mulți pasionați de ciocolată au susținut că acea tabletă albă și mătăsoasă este deloc ciocolată, ci mai degrabă o imitație palidă care poartă pe nedrept numele de „ciocolată”. Așadar, se califică într-adevăr drept ciocolată – sau nu?

Ciocolata albă este o alternativă delicioasă la ciocolata cu lapte și cea neagră – dar trebuie să știi ceva despre ea. Se pare că, în ciuda numelui, nu este de fapt ciocolată deloc. Ciocolata albă este clasificată ca fiind un produs de ciocolată, ceea ce înseamnă că nu este ciocolată pură, care nu conține substanțe solide.

De fapt, aceasta folosește un amestec de unt de cacao, zahăr, produse lactate, vanilie și un emulgator cunoscut sub numele de lecitină.

Ce trebuie să aibă ca să fie ciocolată adevărată

Specialiștii au explicat diferența esențială dintre ciocolata și ciocolata albă – iar oamenii dornici de dulce au fost șocați să o audă. Atunci când boabele de cacao sunt scoase din păstăi, fermentate, uscate, prăjite, sparte și coaja lor este aruncată, rezultă un nib. Aceste niburi de ciocolată sunt măcinate într-o pastă numită lichior de ciocolată.

Lichiorul de ciocolată poate fi separat în cacao solidă, care oferă aroma, și unt de cacao, care este grăsimea. Experții au declarat că produsul trebuie să conțină substanțe solide de cacao pentru a fi calificat drept ciocolată – dar ciocolata albă conține doar unt de cacao.

Pentru unii, vestea a fost greu de suportat – unii iubitori de ciocolată albă de pe Twitter catalogând răsfățul lor preferat drept o „minciună”.