Sicriul lui Mitică Popescu, depus la Teatrul Mic din Capitală. Unde va fi înmormântat marele actor

de: Stan Nicu
04 01. 2023

Sicriul lui Mitică Popescu va fi depus la Teatrul Mic din Capitală, astfel că cei care vor să își ia rămas bun de la îndrăgitul actor trebuie să meargă acolo, joi, începând de la orele 12:30 până la orele 19:30. S-a anunțat și unde va fi înmormântat marele actor.

Sicriul lui Mitică Popescu va fi depus în foaierul Teatrului Mic. Când va fi înmormântat îndrăgitul actor

Marele actor Mitică Popescu a decedat la vârsta de 86 de ani întristând toată România. Mulți dintre colegii de scenă sau românii de rând vor dori să îi aducă un ultim omagiu.

Astfel, sicriul cu trupul neânsuflețit al iubitului actor va fi depus în foaierul Teatrului Mic, iar cei ce vor să își ia rămas bun de la el o pot face, joi, 5 ianuarie, între orele 12:30-19:30.

Anunțul Teatrului Mic

„Ne luăm rămas bun de la îndrăgitul Mitică Popescu mâine, între orele 12:30-19:30, în foaierul Teatrului Mic. Strada Constantin Mille nr 16, iar de la orele 20:30 trupul neînsuflețit va fi depus la Capela Cimitirului Bellu”, au precizat reprezentanţii instituției.

Unde va fi înmormântat Mitică Popescu

Mitică Popescu va fi înmormântat la Cimitirul Bellu. Astfel, cei care vor să fie prezenți trebuie să știe că slujba de înmormântare va avea loc vineri, 6 ianuarie, ora 15:00, la Cimitirul Bellu.

Îndrăgitul actor își va dormi somnul de veci alături de cea care i-a fost soție, actrița Leopoldina Bălănuță.

De ce a murit Mitică Popescu

Mitică Popescu, în vârstă de 86 de ani, a încetat din viaţă, marți, 3 ianuarie 2023, din cauza unor afecțiuni grave, după cum a anunțat familia.

Actorul Mitică Popescu este născut pe 2 decembrie 1936, la Bucureşti. În anul 1967 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Când a debutat Mitică Popescu la Teatrul Mic din București

A urcat pentru prima dată pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, dar a jucat şi la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ.

A debutat la Teatrul Mic din Bucureşti, în 1973, în piesa „Philadelphia eşti a mea” de Brian Friel, în regia Soranei Coroamă Stanca. Anul următor a fost distribuit în spectacolul „Matca„ de Marin Sorescu, în care a avut rolul logodnicului, alături de regretata actriţă Leopoldina Bălănuţă, care i-a devenit soţie în abul 1977. A jucat în Teatrul Mic până în anul 2010.

Mitică Popescu, apreciat după rolul lui Cocoşilă din filmul „Moromeţii”

A jucat în sute de filme și piese de teatru, însă memorabil, în cariera sa cinematografică, rămâne rolul lui Cocoşilă din filmul „Moromeţii”, de Stere Gulea, în care a jucat alături de Victor Rebengiuc şi Luminiţa Gheorghiu.

Nu în ultimul rând, un alt rol de referinţă pentru Mitică Popescu a fost cel din filmul „Vânătoarea de vulpi”, în regia lui Mircea Daneliuc, în anul 1980, ecranizare a romanului „Nişte ţărani” de Dinu Săraru, în care Mitică Popescu a avut o apariţie de neuitat.