Sicriu din lemn în fața Primăriei Sectorului 1. Ce i se pregătește, de fapt, lui Clotilde Armand

Sicriu din lemn în fața Primăriei Sectorului 1. Ce i se pregătește, de fapt, lui Clotilde Armand
Protest Primărie Sector 1

Un protest fără precedent a avut loc în fața Primăriei Sectorului 1, acolo unde mai mulți tineri s-au adunat pentru a strânge semnături privind organizarea unui referendum cetățenesc. Oamenii sunt nemulțumiți de serviciile oferite de primărie, motiv pentru care își doresc să poată schimba pentru î

Ce scop are evenimentul „Înmormântarea serviciilor publice”

Mai mulți tineri din sectorul 1 al Capitalei s-au decis să proteteze luni seară împotriva lipsei de servicii a primăriei de sector, după ce scandalul deșeurilor care au inundat cartierul pare să ia amploaie, iar soluțiile nu se întrevăd.

Din acest motiv, oamenii s-au decis să organizeze evenimentul „Înmormântarea serviciilor publice” prin care să fie adunate semnături care să le permită cetășenilor să decidă dacă actuala administrație prestează servicii necesare pentru cei care au votat acum mai bine de jumătate de an. Astfel, acest referendum este considerat un exercițiu democratic pe care îl merită oricine.

„ Eu nu am nimic cu doamna primar. Eu am ce am cu modul în care se manifestă.
În seara asta la ora 22.00 nu mai plouă. Colivă o să reziste. Ne vedem în față Primăriei Sectorului 1 la înmormântarea serviciilor publice.

Lansăm campania de strângere de semnături pentru referendum cetățenesc. De ce? Ca toți cei care stau în Sectorul 1 să poată să își dea cu părerea dacă sunt mulțumiți de actuala administrație la jumătate de an de la alegeri. Este un exercițiu democratic pe care considerăm că merită să îl încercăm.

După, mergem la Adry (The Place Pub – București) să bem o bere. Care nu vine mă-să e… continuați voi”, a fost textul compus pentru a anunța evenimentul

Președintele PNL Sector 1 a dat cărțile pe față

Problema gunoiului menajer care „domnește” pe toate străzile din sectorul 1 pare să se intensifice, astfel că tot mai multe conflicte apar pe scena politică, inclusiv între membrii din cadrul aceluiași partid. Unul dintre cele mai recente exemple este cel al președintelui PNL sector 1, Sebastian Barduja, care a propus recent o întrevedere cu toți cei implicați în această problemă, pentru a găsi o problema și a transmite lucrurile, așa cum sunt ele în acest moment.

„Vom transmite în direct și la întâlnirea pe care o vom avea vor fi toate părțile implicate. O să chemăm și Prefectura, Garda de Mediu, ANRSC,-ul, doamna primar, consilierii locali, consilierii generali, parlamentarii de București, jurnaliștii, societatea civilă, doamna avocat Trandafir și pe oricine are ceva de spus pe acest subiect.

Acest grup de lucru va avea ca temă să realizeze un raport, să prezinte opiniei publice toate aceste informații, pentru că singura modalitate în care vom rezolva această situație imediat e să ne așezăm la masă și să discutăm cu toate cărțile pe față. Altfel, lucrurile vor degenera de la o zi la alta și vom ajunge într-o situație fără ieșire.

Sectorul 1 are multe probleme. Sigur că are o problemă cu gunoaiele care a generat o criză în pandemie și ea trebuie rezolvată. Nu ne interesează cu cine, nu ne interesează cine strânge gunoi, nu dăm doi bani pe asta.

Dăm toată importanța calității vieții oamenilor din acest sector și faptul că ei, când ies din casă, miroase ca o groapă de gunoi. Asta ne doare. Nu pentru asta ne-au trimis acești oameni să-i reprezentăm în consiliile locale sau în Parlament“, a precizat Sebastian Burduja