Shakira, dată în judecată pentru că ar fi plagiat piesa „La Bicicleta”. Ce a spus vedeta la proces – VIDEO

Shakira, dată în judecată pentru că ar fi plagiat piesa „La Bicicleta”. Ce a spus vedeta la proces – VIDEO
Shakira, alături de partenerul său de viață, fotbalistul Pique. Foto: SpaininEnglish.com

Starul columbian Shakira şi compozitorul și cântărețul Carlos Vives, de asemenea de origine columbiană, au fost daţi în judecată pentru plagiat de un compozitor cubanez care susține că i-au copiat o creație în cântecul „La bicicleta”.

Shakira și Carlos Vives s-au prezentat în fața unei instanțe din Madrid pentru a răspunde acuzațiilor.

Potrivit France Presse, citată de Agerpres, cei doi cântăreți au dezminţit vehement aceste „teorii”. Shakira chiar s-a arătat vizibil nervoasă.

Cel care i-a reclamat, cubanezul Livam Rafael Castellanos, care deține și casa de discuri Maryla Dianik Romeu (MDRB Music Publishing), susține că „La bicicleta” copiază în mare parte un cântec al său din 1997, „Yo te quiero tanto”. Cubanezul era cât pe ce să izbucnească în lacrimi în timp ce vorbea despre nedreptatea ce i s-ar fi comis.

„Este ca şi cum s-ar atinge de unul dintre copiii mei (…) Am fost furat.” Livam Rafael Castellanos

Shakira a fredonat „La bicicleta” în fața tribunalului 

În fața tribunalului din Madrid, Shakira a spus că „nu a auzit” de acest cântec. Artista chiar a fredonat melodia şi a explicat că nu are cum să existe o asemănare între cele două creații.

Shakira a precizat că nu este compozitoarea piesei „La bicicleta” și că a compus doar unul dintre refrenele cântecului.

La rândul său, columbianul Carlos Vives a precizat că nu îl cunoaște pe artistul cubanez care i-a denunțat. Carlos Vives este cel care a compus melodia – și parțial, textul – hitului „La bicicleta”, al cărui co-autor este producătorul Andrés Castro, și el acuzat de plagiat în acest caz, alături de compania Sony Music.

Reclamantul cubanez susține că producătorul Andrés Castro a obținut cântecul său din 1997, din care s-ar fi inspirat, prin intermediul unuia dintre reprezentanţii săi.

Hitul Shakirei, „La bicicleta” obținea la gala premiilor Grammy Latino distincția pentru cel mai bun cântec.

Shakira, vizată într-un alt proces

Artistul cubanez care a adus-o pe Shakira în fața instanței cere să îi fie recunoscute drepturile de autor și acuză că „La bicicleta” ar fi un plagiat.

Dar aceasta nu e nici pe departe singura neplăcere pentru starul columbian.

În vârstă de 42 de ani, Shakira e chemată din nou în fața unui tribunal. Autoritățile o acuză de fraudă fiscală cu prejudicii estimate la 14,5 milioane de euro.

Shakira este stabilită în Barcelona alături de partenerul său de viață, fotbalistul Gerard Piqué şi de cei doi copii ai lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI