Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Ce mesaj le-a transmis artista fanilor, după acuzațiile grave

Shakira, acuzată de evaziune fiscală. Ce mesaj le-a transmis artista fanilor, după acuzațiile grave
Shakira, acuzata de evaziune fiscala. Ce mesaj le-a transmis artista fanilor, dupa acuzatiile grave

Veste îngrozitoare pentru cântăreața Shakira. Celebra artistă de origine columbiană este acuzată de evaziune fiscală de către autoritățile spaniole. Ce mesaj le-a transmis partenera de viață a fotbalistului Pique fanilor săi, după acuzațiile grave care i-au fost aduse recent.

De ce a fost acuzată Shakira de evaziune fiscală

Shakira trece prin momente cumplite. Faimoasa artistă are probleme cu legea, după ce a fost acuzată că ar fi făcut evaziune fiscală în Spania.

Un judecător spaniol care investighează presupusa fraudă fiscală a Shakirei a propus joi, 29 iulie, ca procesul  să fie judecat după ce a concluzionat că există dovezi că vedeta pop ar fi putut evita obligațiile sale fiscale față de stat.

Judecătorul Marco Juberias a scris că ancheta sa de trei ani a constatat că a adunat „suficiente dovezi ale criminalității” și, prin urmare, cazul va putea ajunge la un judecător de primă instanță. Cu toate acestea, decizia poate fi atacată.

De când au început problemele? Procurorii au acuzat-o pe cântăreața Shakira în decembrie 2019 că nu a plătit impozite în Spania în valoare de 14,5 milioane de euro, adică 16,4 milioane de dolari, între anii 2012 și 2014, pe vremea când locuia mai ales în țară, în ciuda faptului că avea o reședință oficială în Panama.

Shakira, acuzată de plagiat

Artista în vârstă de 44 de ani a negat că ar fi avut probleme, atunci când a depus mărturie în iunie 2019. Firma sa de relații publice a declarat că vedeta este un cetățean onorabil, cu un spirit civic extrem de dezvoltat și că a plătit imediat ceea ce datora statului spaniol, odată ce a fost informată de către Fisc.

Shakira se confruntă cu o posibilă amendă și ar putea să petreacă timp în arest, dacă va fi găsită vinovată de evaziune fiscală. Cu toate acestea, judecătorii pot renunța la pedeapsa cu închisoarea pentru persoanele care au cazierul curat și nu au comis infracțiuni anterioare și  sunt condamnați la mai puțin de doi ani în spatele gratiilor.

Acestea nu sunt primele probleme pe care Shakira le-ar avea cu legea. Acum câțiva ani, Livan Rafael Castellanos i-a acuzat pe Shakira și Carlos Vives de plagierea piesei sale din 1997 „Yo te quiero tanto” în hitul lor premiat „La Bicicleta”, care a câștigat două dintre cele mai mari trei premii Latin Grammy în anul 2016, inclusiv melodia și discul anului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI